By 27 februari 2014 Read More →

Oergezonde Bento : gekleurde boekweitrolletjes

Wat een oergezond lunchtrommel idee is dit!

Deze gekleurde boekweitrolletjes zijn een recept van Yvonne van Stigt, die zich al jaren bezig houdt met oergezond eten. Oervoeding is, kort gezegd, eten zoals onze voorvaderen in de oertijd dat deden. Dus geen suikers, zuivel en granen, maar wel groenten, fruit, noten en vis. Oergezond of niet, wij vinden dit recept vooral vanwege de mooie kleurtjes een erg leuk idee voor de lunchrommel van je kind!

boek, gezonde lunchtrommel, bentobox, bento, inspiratie, gezonde bento, school, broodtrommel gezond, recepten, boekweit, bento rolletjes

Gekleurde boekweitrolletjes met geitenkaas maak je zo:

  • Maak een flensjes beslag van 1 ei, 100 gr. Boekweitmeel, zout en water.
  • Pureer met de staafmixer een handje spinazie door het beslag voor een mooie groene kleur. Voor rode flensjes pureer je een klein bietje door het beslag.
  • Bak de flensjes en leg de flensjes op elkaar met bovenop een plakje geitenkaas. Rol de flensjes strak op en zet de rol vast met prikkertjes.
  • Snijd de rol in gelijke stukjes.

Oervoeding op het werk en op school in de bentobox

Yvonne van Stigt schreef het boekje – de leuke, lekkere oergezonde lunchtrommel – voor iedereen die niet (alleen) wil lunchen met een boterham met kaas.

Eet jij thuis al gezond en wil je bij de lunch buiten de deur ook gezond blijven eten? Dan vind jij vast heel veel tips in dit boekje. Lekkere sappen, smoothies en soepen, sushi & sashimi en salades bijvoorbeeld. Maar ook tips hoe je een lunch koel bewaard, warm houdt of leuk verpakt.

Het boekje geeft je ook praktisch tips en leuke ideeën om je te helpen je kind, thuis en op school, meer groenten te leren eten.

Info en online bestellen: De leuke, lekkere, oergezonde lunchtrommel

boek, gezonde lunchtrommel, bentobox, bento, inspiratie, gezonde bento, school, broodtrommel gezond, recepten

Comments are closed.

Posted in: Food, Dutch Bento, Kookboeken
Maike Keuben

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.

Simple Share Buttons