By 26 februari 2014 Read More →

OEHOE bento uiltje

Deze wijze uil is gemaakt door Tessel van SMAAKBOEL. Speciaal voor Moodkids opende Tessel haar receptenboek en legt ze uit hoe je zelf een wijze uil kunt maken voor een leuke kinderlunch.

dieren bento uil

Voor 4 wijze uiltjes heb je nodig:

 • 4 meergranen rijstwafels
 • 4 worteltjes
 • 1 halve komkommer
 • 1 appel
 • 1 banaan
 • 4 cherry tomaatjes
 • 1 lepel appelstroop

en verder aan materiaal:

 • 1 uitsteekvormpje
 • 1 schilmesje
 • 1 dunschiller
 • 1 plankje om op te werken

Zo maak je zelf een wijze bento uil:

 1. Was alle groenten, fruit en je handen zorgvuldig.
 2. Snijd de appel in vieren en verwijder de pitjes, schil de worteltjes en snijd plakjes van de komkommer.
 3. Haal de schil van de banaan en snijd hier plakjes van. Snijd deze plakjes in tweeën. Tot slot snijd je de cherry tomaatjes in tweeën.
 4. Pak een rijstenwafel en smeer er een dun laagje appel- stroop op.
 5. Nu begin je met de oogjes. Met het uitsteek vormpje maak je een mooi oogje van de plakjes komkommer. Waar komen de oogjes? Leg daar 2 plakjes komkommer met daarop de halve cherry tomaatjes.
 6. Waar komen de veren op het buikje van de uil? Leg daar de halve maantjes banaan neer.
 7. Dan ga je nu het snaveltje maken van het puntje van de wortel. Snijd het puntje er af en leg het snaveltje op de juiste plek. Van de rest van de wortel snijd je de pootjes en oortjes.
 8. Nu nog de vleugels, snijd plakjes van de appel en leg de vleugeltjes neer. Wat is het een mooi uiltje!

Smakelijk eten!

TIP: Hier vind je nog veel dieren bento’s op een rijtje !

kinderkookfeest, koken met kinderen, workshop, de wijze uil, smaakboel, bento, kinderlunch, lunchbox workshop

SMAAKBOEL creatieve kookworkshops voor kinderen

Tessel geeft met haar bedrijf SMAAKBOEL kinderkookworkshops. Kinderen maken op een zelf-ontdekkende en avontuurlijke manier kennis met de wondere wereld van voeding. Op een bijzondere lokatie, bijvoorbeeld in de inspirerende keuken van Hutspot Amsterdam, leert jouw kind op speelse wijze hoe het een basiskok of fijnproever wordt. De kinderworkshop staat in het teken van plezier, ‘niets moet’ en op een speelse manier omgaan met voeding. Liever een kinderworkshop tijdens een verjaardagsfeestje? Je kunt SMAAKBOEL ook boeken bij je thuis!

Met SMAAKBOEL beleeft je kind een onvergetelijk kinderkookfeest. Hierbij staat gezonde voeding, de natuur en plezier centraal.

Meer informatie en het boeken van SMAAKBOEL: smaakboel.nl

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Dutch Bento, Food

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.