By 5 februari 2014 Read More →

Zo maak je zelf Valentijns chocolade

Valentijn recept koken met kinderen. Maak samen de chocolaatjes met hartjes. Speciaal voor Valentijnsdag. #knutselen #koken #valentijn #kleuters
Valentijn recept koken met kinderen. Maak samen de chocolaatjes met hartjes. Speciaal voor Valentijnsdag. #knutselen #koken #valentijn #kleuters

De perfecte match: liefde + chocolade = Valentijns chocolade.

Met een dotje liefde maak jij voor jouw Valentijn zelf Valentijns chocolade.Het perfecte Valentijnsdag cadeau. Super leuk om samen met je kinderen te maken. Het recept en de werkwijze vind je hier.

 

Wat heb je nodig voor Valentijns chocolade

  • Verschillende soorten chocolade – Ik heb melk, extra puur en wit gebruikt, maar één soort is natuurlijk ook prima –
  • Decoratiehartjes voor cupcakes
  • Pareltjes voor cupcakes
  • Hartjes snoepjes
  • Flinke dosis Liefde

Zelf chocolade maken doe je zo

Zo maak jij zelf Valentijns Chocolade:

Smelt de chocolade heel langzaam au bain-marie (in een kom boven kokend water). Wanneer de chocolade gesmolten is, haal je de kom van de warmtebron en voeg je de parels en hartjes toe aan het mengsel.

Leg een vel bakpapier op een plaat/dienblad. Met twee lepels schep je het chocolademengsel op de plaat. Laat wel voldoende ruimte over tussen de chocolade. Wanneer de plaat vol met chocoladehoopjes ligt, kun je verder los gaan met de hartjes en de parels.

Laat de chocolaatjes afkoelen op een koele plek en klaar is je Valentijns-chocolade!

chocolade hartjes maken

DIY Cadeauzakje:

Vouw  met bakpapier een leuk cadeauzakje waar je je allerliefst mee verrast! Ik heb deze beschrijving van een eenvoudig cadeauzakje gevonden op White Gun Powder.

Een heerlijke Valentijnsdag!

valentijns chocolade

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Valentijnsdag, Algemeen, Food

Auteur:

Ik ben Wimke Tolsma. Ik woon samen met Wopke en 2 prachtige dochters Bente (2007) en Madee (2010) in het Friese IJlst. Ik werk parttime als communicatiemedewerker. Ik hou van kleur, buiten sporten en ben een familiemens. Dingen zelf maken, warmte en gezelligheid en dat alles in combinatie met stijl en mooie producten. Mijn DIY projecten deel ik via mijn blog en Instagram, net als de vele simpel-te-maken-en-lekkere recepten. Op Pinterest pin ik alles wat mij inspireert en waarbij mijn hart een sprongetje maakt.