By 1 januari 2014 Read More →

Gezonde muisjes voor in de lunchtrommel

Meestal stop ik naast de gewone Hollandse boterham een snackkomkommer, snack paprikaatje of wat snoeptomaatjes in de lunchtrommel. Die worden veelal smakelijk opgegeten en hebben – eerlijk is eerlijk – vooral ook door hun mooie kleuren, eigenlijk niets extra’s nodig.

Maar de vakantieperiode duurt soms net te lang. En dan ga je wat experimenteren met leuke lunch ideetjes voor in de bento trommel. Deze week maakte ik gezonde muisjes van snackpaprikaatjes.  Heel simpel.

bento, muisjes, gezond, paprika, kinderlunch, lunchbox idee, broodtrommel idee

Bento Gezonde Muisjes

Je hebt nodig:

  • Snackpaprika
  • (Zwarte) olijf
  • Takje groen (bieslook, peterselie, net wat je in huis hebt)
  • Suiker oogjes
  • Hummus
  • Stukje kaas

Zo maak je zelf een gezond muisje van een paprika:

Snijd twee plakjes van de olijf, dit zijn de oren. Snijd een stukje uit de bovenkant van de paprika, klem hier de oortjes in. Prik aan de achterkant een gaatje en stop hier een takje bieslook in, nu heeft je muis en staart. Plak de suikeroogjes met een beetje hummus vast.

Piep zei de muis!

Stukje kaas er bij en klaar is je leuke lunchtrommel.

GEZONDE VARIATIE TIP: De suikeroogjes geven, vind ik, altijd een snel en leuk effect, maar kun je natuurlijk ook vervangen door een rozijn, zaden of pitten.

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Food, Dutch Bento

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.