By 25 december 2013 Read More →

Bento Brood Beertje

Afgelopen maand werd ik voor de tweede keer geinterviewd voor een Japans magazine.

Dit interview zou gaan over hoe de Japanse Bento aan populariteit wint in verschillende Europese landen. Voor Nederland werd ik namens Moodkids geinterviewd om mijn visie op de Nederlandse Bento te geven.  Je kunt het interview straks teruglezen in het Japanse magazine PEN van februari. Als je Japans begrijpt natuurlijk…

Bento Brood Beertje

Omdat tekst ook maar tekst is werden en natuurlijk foto’s gemaakt. Van mij * slik * en van een bento die ik ter plekke zou klaarmaken. Stond ik opeens voor de uitdaging een Bento te bedenken die zou passen bij mijn verhaal…

Nederlandse Bento staat voor mij voor een gezonde Hollandse lunch die snel klaar te maken is en er aantrekkelijk uitziet. Ik bedacht daarom een Bento Brood Beertje.

bento brood beertje, beer, beren broodje, lunchbox, lunchtrommel voor kinderen, japanse lunchbox, bento idee

Zo maak je zelf een Bento Brood Beertje :

De beertjes maak je heel eenvoudig zelf met brooddeeg. Je vormt kleine deegballetjes waar je met je duimen oortjes in drukt. De oortjes vul je op met een beetje sesamzaad (gewoon er in drukken) en de oogjes maak je door met een rietje gaatjes te prikken (na het afbakken vul je ze desgewenst op met suikeroogjes). Afbakken, de volgende ochtend smeren, wat groente en fruit er bij en hup zo mee naar school in de lunchtrommel.

bento, beer, beren broodje, lunchbox, lunchtrommel voor kinderen, japanse lunchbox, bento idee

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Food, Dutch Bento

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.