By 9 oktober 2013 Read More →

Op kookavontuur met Jonnie en Thérèse Boer

Deze maand geen recept, maar een kookboek. Niet zomaar een kookboek, maar een sprookjes kookboek met Jonnie en Thérèse Boer… het sterrenkoppel van drie sterren restaurant ‘de Librije’!

In interviews heeft sterrenchef Jonnie Boer aangegeven dat hij wel vaker voor kinderkookboeken wordt benaderd, maar dat hij dit tot op heden niet heeft gedaan, omdat hij wel achter de inhoud wil staan. Toen hij door auteur Marij Sloothaak werd benaderd, hadden hij en Therese WEL het goede gevoel. Sloothaak had namelijk als idee om een culinair verantwoord kinderverhaal te schrijven met recepten van Jonnie Boer.

Het resultaat is een culinair avontuur in sprookjesvorm met als hoofdpersoon kok Jonnie en zijn chaotische werk en huishouden.

“Kijk, dit is Jonnie Boer. Jonnie is een hele goede kok. Zoals hij kan koken, je likt er gewoon je vingers bij af! Jonnie Boer kookt de sterren van de hemel, daarom hebben zijn restaurants ook een heleboel Michelinsterren.”

Naast het verhaal en de recepten van Jonnie en drankjes van Thérèse staan er vooral veel weetjes in het boek. Wat is een Michelinster? Het belang van een goede voorbereiding (mise-en-place). Hoe je moet proeven. Hoe je meet en weegt. Tafelschikking. EETiquette en nog veel meer!

De 12 recepten van Jonnie en de vier drankjes van Thérèse zien er goed uit en nodigen enorm uit om met je kinderen aan de slag te gaan. De verhaallijn is speels en spreekt kinderen aan. Wat mij betreft dus een aanrader. Nu in de winkel, maar wellicht ook leuk voor het komend cadeauseizoen.

Advies leeftijd is vanaf 8 jaar, maar mijn ervaring is dat 6/7 met de nodige begeleiding ook prima gaat!

op kookavontuur met jonnie en thereseboer, kookboek voor kinderen op moodkids.nl

Op kookavontuur met Jonnie en Thérèse Boer

Marije M. Sloothaak en Jonnie en Thérèse Boer.

ISBN 978 90 4520 423 9

Info en online bestellen: Op kookavontuur met Jonnie en Thérèse Boer

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Food, Kookboeken

Auteur:

MoodKids is hét meest complete online magazine voor de allerleukste ouders. Lees snel verder wat je van ons kunt verwachten >>