By 4 september 2013 Read More →

Het betere snijwerk

Japanners en Chinezen zijn er dol op; het snijden van figuren uit groenten en fruit, zoals wortels of meloenen. Japanners noemen het Mukimono . Hele kunstwerken zijn het.

Voor dit betere snijwerk heeft menig Japanse kok dan ook al heel wat snijjaartjes achter de rug.

Wij houden het een stuk simpeler. En gebruiken er een handig hulpmiddeltje bij: een dun schiller.

Vaak zit aan een dunschiller namelijk een handig boogje. Eigenlijk bedoeld om er de ogen uit een aardappel mee te halen, maar ook heel handig om er stroken uit een komkommer te snijden.  

De witte dunschiller komt van Albert Hein. Hij is van kunststof en niet heel scherp. Het beste resultaat krijg je met  schiller met een metalen boogje, omdat deze scherper zijn.

snijtechnieken bento leer je zo, de leukste kinderlunch en lunchtrommels vind je op www.moodkids.nl

Nodig:

  • dunschiller (zie foto)
  • komkommer

snijtechnieken bento leer je zo, de leukste kinderlunch en lunchtrommels vind je op www.moodkids.nl

Als je ca 6 repen uit een komkommertje snijd en de komkommer vervolgens in plakjes snijdt, dan levert dit al een aantal mooie bloempjes op.

Voor een grote bloem snijd je het kontje van een komkommer, vervolgens kerf je de komkommer meermalen in, tot ca 1,5 vanaf de onderkant. Zorg ervoor, dat de slierten niet afbreken. Vervolgens kun je de komkommer inkorten, zodat hij in een trommel past. Elke sliert steek je in het gootje van de volgende sliert, tot je helemaal rond bent. Overigens is dit alles makkelijker bij een grote komkommer, dan bij een kleintje, omdat de slierten langer zijn en minder snel breken.

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Algemeen, Food

Auteur:

MoodKids is hét meest complete online magazine voor de allerleukste ouders. Lees snel verder wat je van ons kunt verwachten >>