By 7 augustus 2013 Read More →

Summer Jam

Elke dag komen er bij ons handen vol aardbeien en frambozen van de struik. Wat een feest! Deze maand heb ik er jam van gemaakt. Het is heel makkelijk om te doen, dus ga dit weekend aan de slag.  Zorg in ieder geval dat je toeslaat voordat je kinderen de struik weer hebben kaal gegeten! Je kan natuurlijk ook gewoon fruit op de markt of bij de super kopen.

zelf jam maken #recept

Dit heb je nodig:

  • 300 gram Aardbeien
  • 200 gram Frambozen
  • 500 gram Geleisuiker (bv van Gilse)
  • Scheutje Citroensap
  • Kookpan
  • Schone Potjes
  • Leuke stof
  • Elastiekjes
  • Label

zelf jam maken #recept

Dit moet je doen:

Verwijder de kroontjes en blaadjes en was het fruit voorzichtig. Dep droog met keukenpapier en snijd het fruit klein. Stop alle ingrediënten in de pan en volg de instructie op de geleisuikerverpakking.

Nadat de potjes zijn gevuld knip je van een leuke stof zoveel vierkantjes uit als je potjes hebt. Bij mij was de benodigde maat ongeveer 12cm bij 12 cm, maar dat hangt van je potje af. Maak de stof vast met een elastiekje, waaraan je een labeltje vast maakt waarop de inhoud en datum staat.

Ik ben zelf met een recept aan de slag gegaan, maar dat kwam door de hoeveelheid aardbeien en frambozen die ik had. Als je geen zin hebt om het zelf te bedenken en je wilt wat anders, kijk dan op de site van van Gils… daar staan wel 100 recepten!

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Algemeen, Food

Auteur:

MoodKids is hét meest complete online magazine voor de allerleukste ouders. Lees snel verder wat je van ons kunt verwachten >>