By 5 juni 2013 Read More →

Broodstokken van de BBQ

Barbecue heerlijk! Maar wat maak je voor de kinderen? Deze recepten zijn geschikt voor de barbecue voor kinderen. Leuk, lekker en echt BBQ!

Het afgelopen weekend was het heerlijk weer en wat was het fijn om weer eens de hele dag buiten te kunnen zitten en spelen! Omdat waterballonnen niet de hele dag leuk zijn, moet je op een gegeven moment wel wat verzinnen om de kinderen bezig te houden.  Daarom heb ik ze op pad gestuurd om geschikte stokken te gaan zoeken om te kunnen kampvuurkoken!!! Naast stokken hebben ze ook een groot deel van de kinderen uit de straat opgetrommeld om mee te doen. Het was een groot succes! …en niemand is gewond geraakt…

barbecue voor kinderen

Barbecue voor kinderen – recepten

Benodigd:

  • 1 pak broodmix naar keuze
  • 1 zak marshmallows
  • 1 blikje knakworstjes
  • 1 vuur
  • Stokken

Dit moet je doen:

Zorg voor goede takken/stokken om de etenswaren aan te prikken.  Als je takken vies vindt, dan kan je ook bij het tuincentrum bamboestokken (om planten op te binden) kopen. Uiteindelijk ging het met extra lange satestokjes (35/40cm) van de toko ook heel goed.

Maak een brooddeeg volgens de instructie van het pak. Terwijl het deeg aan het rijzen is, maak je een vuur. Ik heb het in de BBQ gedaan, maar je kan natuurlijk ook een vuurkorf gebruiken.

>> Zorg er ten alle tijden voor dat er een volwassene bij het vuur is! <<

Als het vuur niet meer heel vlammerig is, maar smeult, dan kan je aan de slag! Pak een handje deeg en boetseer dit op een stok, of prik een marshmallow of worstje op een stok. Houd het boven het vuur tot het warm/gaar is. Het brood heeft een paar minuten nodig, de marshmallows en worstjes hebben wat minder lang nodig.

koken met kinderen op een kampvuurtje

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Algemeen, Food

Auteur:

MoodKids is hét meest complete online magazine voor de allerleukste ouders. Lees snel verder wat je van ons kunt verwachten >>