By 3 april 2013 Read More →

Kaas en worst muizen

Muizen en kinderen: dol op kaas en worst. Dit is een hartige kaastaart, maar net even anders. Als je ‘m in punten snijdt en versiert met een paar plakjes worst tover je zomaar muizen op tafel. Met een lekkere salade erbij is dit een vrolijk en compleet (lunch)gerecht.

bento mouse more #diy bento ideas on www.moodkids.nl

Boodschappen:

  • 7 plakjes deeg voor hartige taart (vriesvak)
  • 500 gram geschilde aardappels
  • Bekertje crème fraiche, 125 ml
  • Zakje geraspte kaas, 175 gr
  • 3 scharreleieren
  • (evt. vega-)rookworst
  • Olijf- of zonnebloemolie
  • Nootmuskaat
  • Zout&peper

Keukengerei:

  • Langwerpige cakevorm, 25 cm
  • Aluminiumfolie
  • Schaar
  • Scherp mes
  • Aardappelstamper

Zo maak je de muizen:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd de aardappels in kleine stukjes en kook ze gaar. Stamp de aardappels met de crème fraiche tot puree en laat iets afkoelen.

Laat de plakjes deeg ontdooien.

Bekleed de cakevorm met een dubbele laag aluminiumfolie en laat het ongeveer 5 cm boven het blik uitsteken. Vet het folie in met een beetje olie.

Bekleed nu de bakvorm met folie met 6 plakjes taartdeeg, ongeveer tot halverwege de vorm. Knip 8 staartjes uit het laatste plakje deeg. Plak de staartjes tegen de zijkanten van het aluminiumfolie, 4 aan elke kant. Zorg dat je later 8 punten kunt snijden, laat ze dus verspringen t.o.v. elkaar. Druk ze goed vast aan het deeg aan de onderkant.

Kluts de eieren. Meng de aardappelpuree, de kaas en de eieren. Maak op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

Giet het mengsel in de vorm, zodat de vulling tot aan de rand van het deeg komt.

Bak de taart in ongeveer een half uur tot 40 minuten gaar. Check regelmatig of de staartjes niet te donker worden. Je kunt ze eventueel halverwege de baktijd afdekken met aluminiumfolie.

Laat de taart afkoelen voor je ‘m gaat snijden. Snijd de taart in punten. Steek twee plakjes worst in de muizen: de oren. Met een klein stukje worst maak je een neusje.

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Algemeen, Dutch Bento, Food

Auteur:

MoodKids is hét meest complete online magazine voor de allerleukste ouders. Lees snel verder wat je van ons kunt verwachten >>