By 27 maart 2013 Read More →

Pizzaballen en pizzakonijnen

Wij zijn thuis dol op pizza. We bakken dan ook geregeld samen een pizza met dunne bodem, want die vinden we na heel veel testen het allerlekkerste. Pizza als avond eten, lunchgerecht of als snack dat maak ons niet uit. En er gaat echt van alles op. Ook vaak restjes van het een of ander dat op moet die dag. 

Maar, verandering van spijs doet eten, dus maakten we afgelopen week pizzaballen!

Pizzaballen? Ja pizzaballen. Dat zijn gevulde pizzabroodjes in de vorm van een bal. Ontzettend lekker als snack of hapje. De oudste kreeg zelfs twee pizzaballen mee in de lunchtrommel naar school. Wel in de vorm van een konijntje, want het is natuurlijk bijna Pasen.

pizzaballen zelfmaken, recept voor dunne pizzabodem

Pizzaballen en pizzakonijnen:

Je hebt nodig:

  • Recept voor een dunne pizzabodem (zie hieronder)
  • Olijven
  • Salami
  • Kaas

Zo ga je te werk:

Steek uit het uitgerolde deeg rondjes. Leg in het midden van de salami een hoopje kaas en een olijf. Vouw dicht en leg op het deegrondje. Vouw het deeg voorzichtig op het salamipakketje en vorm er een bal van. Bak alle pizzaballen af in een voorverwarmde oven op 250 graden in circa 8 minuten.

Konijnen pizza’s maak je op dezelfde manier als pizzaballen. Het enige wat je extra toevoegd zijn een klein bolletje deeg (als staart) en een reepje deeg in v-vorm met twee gaatjes als ogen (als kop).

Recept voor een dunne pizzabodem *
* voldoende voor 2 grote pizza’s

  • 320 gr. bloem
  • 180 ml. warm water
  • 1 zakje gist
  • 2 el. olijfolie
  • 1 tl. Zout
  • 1 tl. Suiker

Laat de gist oplossen in het warme water. Mix ondertussen de bloem met het zout en de suiker. Voeg de olijfolie toe en daarna langzaam het water, terwijl je het geheel tot een bal kneed. (voeg evt. wat extra bloem toe als het deeg te plakkerig blijft).

Laat de deegbal een kwartier tot half uur rusten in een ingevette schaal met schone theedoek erover.

Rol het deeg uit en beleg je pizza naar keuze.

Pizza afbakken op een bakplaat in circa 8-10 minuten in een voorverwarmde oven op 250 graden.

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.