By 27 februari 2013 Read More →

Bento workshop – Tutorial Hello Kitty

Afgelopen weekend reisden Eefje en ik af naar Amsterdam om een bezoek te brengen aan de Japanse winkel Roppongi. Nu is dat alleen al de moeite waard, want jeetje wat hebben ze daar leuke spulletjes! Japanse papieren ballonnen, Japanse cadeautjes, inspirerende boeken (je begrijpt er geen snars van maar het beeld is zo mooi!) en heel veel bentoboxen –lunchtrommels- en bento accessoires.

tutorial bento hello kitty, kyaraben karakter bento workshop

Geregeld wordt er bij Roppongi een bento workshop gegeven door de Japanse Noriko-san. Eefje en ik volgden de cursus en leerden in anderhalf uur hoe we thuis ook een Kyaraben (karakter bento) konden maken voor onze kinderen. We hadden geluk, het werd een Hello Kitty, en laten onze meisjes Hello Kitty nu helemaal het einde vinden!

tutorial bento hello kitty, kyaraben karakter bento workshop

Hieronder kun je zien hoe wij een Hello Kitty bento maakten – en echt het is veel gemakkelijker en vooral veel haalbaarder dan je misschien denkt!

Tutorial Hello Kitty Bento

Zo maak je stap voor stap een Hello Kitty Kyaraben (of ander figuurtje).

ingrediënten & de tools

 • Japanse plakrijst
 • Gekookte broccoli of sla
 • Gekookte plakjes wortels
 • Cherry tomaatje
 • Gehaktballetje of vegabal
 • Knakworstje
 • Stukje omelet (of kaas)
 • Plakje ham
 • 2 rozijntjes
 • korrels mais
 • mayonaise
 • zeewier
 • Uitstekers
 • sateprikker
 • Paar stukjes ongekookte spaghetti
 • Plastic huishoudfolie

Zo maak je eenvoudig in 6 stappen een bento die er super cool uitziet

tutorial bento hello kitty, kyaraben karakter bento workshop

1) Leg een stukje plastic folie op je hand en vul het met rijst, maak het dicht en kneed een balletje in de vorm van Hello Kitty (of elk ander figuurtje dat je wilt maken).

Bentotip: Als je een voorbeeld uitprint op papier en daar plastic over doet kun je je voorbeeld als mal gebruiken.

2) Prik met een sateprikker de plaats voor waar je ogen en neus moeten komen en vul dit met een beetje mayonaise (we gebruiken de mayonaise als lijm) en plak de rozijntje en mail op de juiste plaats. Smeer ter hoogte van de snorharen wat mayonaise aan de zijkant en plak hier het zeewier op (Bentotip: geen zeewier is huis? Gebruik dan bijvoorbeeld zoute stokjes)

3) Steek uit de wortel een bloemetje voor de strik (vastprikken met een stukje spaghetti) en gebruik de stukjes wortel die over zijn straks als versiering voor je bento.

4) Snijd de knakworst in vieren en maak met de uiteinden hartjes zoals wij deden bij het blog: BENTO lieve hartjes , de hartje zet je vast met een stukje spaghetti. In de middelste stukjes snijd je een ster vorm en deze kook je heel kort zodat het worstje een beetje open gaat staan. Vul op met een maiskorrel. Ook van de omelet maak je voor je BENTO lieve hartjes.

5) Vouw het plakje ham (of elke andere vleeswaren die je hebt) doormiddel en snijd de dubbele kant circa 1 cm in. Oprollen en onderkant recht afsnijden. Vastzetten met een stukje harde spaghetti.

6) Vul je bentobox nu met alles wat je gemaakt hebt. Je begint met het Hello Kitty figuurtje en daarna de andere grote ingrediënten zoals het tomaatje (TIP: je kunt er ook nog een paar BENTO radijsbloempjes bij doen). Je vult alles op met broccoli, sla of de hippe BENTO boontjes en versiert het met de overgebleven wortel.

SUCCES! Laat je een foto zien als je ook een bento gemaakt hebt voor je kind om mee te nemen naar school?

BENTO WEETJE: de harde spaghetti wordt zacht als het langer in aanraking is met de andere ingrediënten. Je kind kan het dus gewoon opeten en hoeft het er niet uit te halen.

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Algemeen, Food, Dutch Bento

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.