By 6 februari 2013 Read More →

Egelbroodjes

Op een zondagmiddag maakte ik deze vrolijke broodegeltjes voor mijn kinderen. De kleine broodjes waren zowel qua smaak als qua uitstraling meteen een succes. Ook via de MoodKids Facebook page kwamen er op mijn foto veel leuke reacties binnen.

Hierbij dus het recept om zelf, of nog leuker, samen met de kinderen, egel broodjes te maken.

egelbroodjes maken, recept minibroodjes voor kinderen

Je hebt nodig (voor 12 tot 16 broodjes):

  • 500 g broodmix wit (maar bruin kan natuurlijk ook)
  • rozijnen (2 per egel voor de ogen)
  • 1 ei, losgeklopt
  • sesamzaad (voor de stekels)

Zo maak je de broodjes:

  • Bereid het brooddeeg volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Verwarm de oven voor op 225 °C. 
  • Knip voor iedere egel een stukje bakpapier uit en leg dat in een cupcakevorm waar je later de broodjes inlegt (of bekleed een ovenrooster met bakpapier).
  • Verdeel het deeg in 12-16 stukken en maak gelijke bolletjes. Druk aan een kant van de bolletjes een puntje aan het deeg – dit is het neusje van de egel. Druk steeds 2 rozijnen als oogjes in het deeg.
  • Bestrijk de lijfjes van de egels – daar waar de stekels moeten komen – dun met het losgeklopte ei en bestrooi de broodegeltjes met sesamzaad. Bak de egels in circa 12-15 minuten (per oven anders!) goudbruin en gaar.

TIP: Snij de egelbroodjes aan de achterkant in en stop er beleg tussen, zo gaan ze graag mee naar school in de lunchtrommel.

Credits: Een soortgelijk recept vond ik op ah – waar ze momenteel ook een Allerhande Kids hebben – het omschreven recept voor broodegeltjes is mijn eigen variant hierop.

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Algemeen, Food, Dutch Bento

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.