By 23 januari 2013 Read More →

BENTO monster

Misschien is deze bento wel een beetje vals spelen, want heel moeilijk is hij niet. Maar mijn ervaring is dat (mijn) kinderen beter eten als hun eten er leuk en lekker uitziet. Ik strijk dus over mijn hart en vertel je hoe je ook een drie-ogig-monster BENTO maakt.

DRIE OGIG MONSTER BENTO

BENTO monster stap voor stap #bentobox, meer leuke lunch ideeen voor kinderen op www.moodkids.nl

nodig:

  • brood
  • rucola
  • Babybel kaasje
  • salami (of ander beleg dat je kind met smaak eet)
  • blauwe bessen
  • oogjes (dit zijn kleine snoepjes voor op cupcakes, je kunt ze ook weglaten)
  • uitsteekvormpjes

zo ga je te werk voor een snelle bento:

Steek rondjes van en uit je brood, beleg je ronde boterham naar wens met vleeswaren, rucola en het kaasje, op het kaasje leg je 1 rucola blaadje als tanden van het monster; leg de bovenkant van je brood erop en versier met ogen.

TROMMELTIP: vul de lunchtrommel met gezonden snacks die je kind lekker vindt. De oogjes van dit monster zullen door de trommel dansen, maar dat is niet erg, heb jij weleens een monster gezien waarvan de ogen goed stonden? Nou dan.

BENTO monster stap voor stap #bentobox, meer leuke lunch ideeen voor kinderen op www.moodkids.nl

 

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Algemeen, Food, Dutch Bento

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.