By 2 januari 2013 Read More →

BENTO egel

Mijn eigen dochter gaat dit jaar naar de basisischool. Voor haar en voor mij heel bijzonder en spannend natuurlijk. Omdat haar school niet om de hoek ligt moet ze tussen de middag overblijven. Ik hoop dat een goed gevulde lunchtrommel haar de eerste weken laat wennen zonder tranen.

Ik ben dus van plan om haar broodtrommel geregeld – niet iedere dag hoor – te vullen met iets extra’s.

Maar goed ik ben een drukke mama, net als jij waarschijnlijk, en mijn tijd is net als die van jou beperkt. Bijna alle bento’s die ik online tegenkom zijn prachtig, maar kosten – denk ik – veel tijd om te maken.

Daarom kies ik voor een snelle BENTO die een gewone broodtrommel direct tot een feestje maakt. De bento’s die ik hier de komende tijd ga laten zien zijn misschien niet altijd helemaal volgens de Japanse BENTO normen – dat moet je me op voorhand dus maar vast vergeven – maar ze zijn wel zoveel mogelijk gezond en altijd met het motto ”eten is een feestje”.

BENTO EGEL

BENTO egel stap voor stap #bentobox, meer leuke lunch ideeen voor kinderen op www.moodkids.nl

BENTO EGEL

Nodig:

  • Verschillende pitten (zonnebloem- pompoen en/of pijnboompitten)
  • Babybel kaasje

Zo maak je een BENTO egel:

Prik pitten als stekels een klein stukje in een babybel kaasje. Prik ook voor de ogen en de neus pitten in het kaasje.

TROMMELTIP: Egels zijn dol op bedjes, een bedje van rucola is gezond en kleurt mooi in de lunchtrommel. Lunchbox verder aanvullen met brood, groente en fruit dat je kind lekker vindt.

BENTO egel stap voor stap #bentobox, meer leuke lunch ideeen voor kinderen op www.moodkids.nl

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Algemeen, Food, Dutch Bento

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.