By 19 december 2012 Read More →

De boom moet vol

We waren veel te laat. Overal waren ze op. Heel Singapore hebben we ervoor afgereden. Maar het was de moeite waard: onze echte kerstboom. Een van de laatste drie échte die er op het eiland te krijgen waren. Hij ruikt zo echt. Iets te echt zelfs, deze uit Amerika geïmporteerde boom, het is bijna verdacht. Maar hij is mooi. Hij is groot. Hij was duur. En het was niet of we veel keuze hadden. Bijna kozen we ervoor in plaats van een kerstboom een grote tropische palm in een pot te kopen. Tot we, in het zoveelste tuincentrum vol bougainville, palmen en ander tropisch groen dit exemplaar zagen, net niet hoger dan ons plafond en de naalden niet te bruin. Nu staat in ons huisje in de tropen een heuse spar!

Al zit de boom al boordenvol met alle door de jaren heen verzamelde versieringen, de kinderknutsels, de koekjes, de zuurstokjes, en alle andere rotzooi die de kinderen er te pas en te onpas aanhangen: er is altijd plaats voor meer. Want een volle boom is voor mij de beste boom. En omdat kerstmis in Singapore middenin de regentijd valt hebben we genoeg uren te doden. We gaan dus aan het werk en maken popcorn slingers!

Nodig:

  • Popcorn
  • Gedroogde cranberries of ander fruit
  • Draad
  • Dikke naald

En dan…. Rijgen maar!

eetbare kerstslinger voor de kerstboom #diy #zelfmaken op www.moodkids.nl

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Algemeen, Food

Auteur:

MoodKids is hét meest complete online magazine voor de allerleukste ouders. Lees snel verder wat je van ons kunt verwachten >>