By 5 december 2012 Read More →

Mmmm, amaretti koekjes bakken!

Amaretti koekjes zijn krokante Italiaanse koekjes, die perfect bij een espresso passen. Het lijkt op een macaron, maar is veel eenvoudiger te maken!

Amaretti koekjes zijn krokante Italiaanse koekjes, die perfect bij een espresso passen. Het lijkt op een macaron, maar zijn veel eenvoudiger te maken. Bekijk het recept hier.

Zelf amaretti koekjes bakken

Benodigdheden (voor circa 12 stuks)

  • 200 gr amandelspijs
  • 3/4 dl kristalsuiker
  • 1 eiwit
  • 1 ml (bittere) amandelessence
  • 1 el poedersuiker voor de versiering

Zo ga je te werk

Kneed de suiker met je vingers door de amandelspijs en doe er telkens een beetje van het eiwit bij. Voeg ook de amandelessence toe.

Rol kleine balletjes van het deeg en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat, zorg dat er tussen de koekjes onderling wat ruimte overblijft. Maak je handen een beetje nat, dan blijft het deeg niet zo aan je handen vastkleven. Druk de koekjes een beetje plat. Laat de koekjes ongeveer 2 uur staan, dan drogen zee en beetje in, waardoor er van die mooie barstjes ontstaan.

Knijp vervolgens even met je duim en wijsvinger in de bovenkant van de koekjes en strooi er wat poedersuiker overheen. Verwarm de oven voor op 175 graden en bak de koekjes in circa 12 minuten in het midden van de oven gaar. Laat ze afkoelen.

 

Dit recept komt uit het boek: Macarons, cupcakes, cakepops en nog meer lekkers uit de oven – Mia Öhrn

Macarons, cupcakes en cakepops, maar ook whoopies, brownies, madeleines en petitfours: alle gebakstrends van het moment samen in één heerlijk boek. Dit boek is op zich al een snoepje om naar te kijken, en de romantische, pastelkleurige foto’s zorgen ervoor dat je zin krijgt om ook zelf zoete kunstwerkjes te gaan maken – een passievruchtenmacaron of gemarmerde hazelnootbrownies, om maar eens wat te noemen. En zelfs dropcupcakes behoren tot de mogelijkheden…

Lees hier onze recensie van dit kookboek.

kinderboeken tip macarons

 

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Food, Kookboeken

Auteur:

MoodKids is hét meest complete online magazine voor de allerleukste ouders. Lees snel verder wat je van ons kunt verwachten >>