By 7 november 2012 Read More →

Spinaziepannenkoeken

Ik weet niet precies hoe het erin is geslopen. Ik ben écht niet zo’n moeder die, koste wat het kost, in alles wat haar kinderen eten groente wil laten sluipen. Oké, toegeven, ik knutsel graag creatief met groente. Maar er zijn van die dagen dat lekker en ongezond mag. Dat hun wangen mogen glimmen van boter en suiker.

Als we pannenkoeken eten bijvoorbeeld. Zo af en toe, dat hoort erbij. We laten de boel de boel en gaan samen bakken. Dikke stapels, en we besmeren ze royaal met stroop, suiker en citroen, appelstroop, nutella. Alles wat we lekker vinden. Spek en kaas? Nee, niet voor mijn kinderen. Vandaag doen we ongezond.

Maar ooit, jaren geleden, maakte ik eens groene pannenkoeken. Spinaziepannenkoeken. En die bevielen. Dus bleven ze. Meer dankzij hún dan dankzij mij. Want elke keer als ik zeg: ‘Zullen we pannenkoeken eten?’ stijgt er een luid gejuich op. ‘Ja, spinaziepannenkoeken,’ roepen ze dan in koor. En mama geeft wel toe. Als er niets meer is in de moestuin of groente la, liggen er altijd wel wat deelblokjes in de vriezer. Want zeg nou zelf, als kinderen vragen om groente , dan zeg je toch geen nee?

recept groene pannenkoeken

Spinaziepannenkoeken

Maak een pannenkoekenbeslag zoals je dat gewend bent. Bijvoorbeeld met:

  • 250 g bloem
  • een halve liter melk
  • 1 of 2 eieren

Zelf weeg ik de hoeveelheden niet af, maar mix het beslag op mijn gevoel. Het luister niet zo nauw en is ook een kwestie van smaak: een dikker beslag geeft simpelweg dikkere pannenkoeken. Voeg dan een handvol fijngemaakte spinazie toe, ongeveer 100 tot 200 g. Gebruik niet teveel, dan worden de pannenkoeken brokkelig. Gebruik je gehakte spinazie uit de diepvries, dan hoef je deze alleen maar even te ontdooien. Gebruik je verse spinazie, blancheer of wok hem dan kort en hak hem zo fijn mogelijk. Als je echte ‘groene pannenkoeken’ wilt steek dan de pureerstaaf eventjes in het beslag. Je zult geen blaadje meer zien, en het beslag zal een mooie groene kleur krijgen.

Bak de pannenkoeken zoals je gewend bent in olie of boter in een paar minuten aan elke kant gaar. Serveer zoals je wilt. Mijn kinderen eten ze liefst met stroop of citroen en suiker. Zelf besmeer ik mijn spinaziepannenkoek graag met roomkaas, en leg er gebakken paddenstoelen en ruccola op.

Op dezelfde manier maak je met gekookte bieten roze pannenkoeken, met zoete aardappel of wortel worden ze oranje. Ken je nog meer kleuren pannenkoek?

zo maak je groene pannenkoeken

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Algemeen, Food

Auteur:

MoodKids is hét meest complete online magazine voor de allerleukste ouders. Lees snel verder wat je van ons kunt verwachten >>