By 12 september 2012 Read More →

Blueberry powerkoek

Mijn oudste is echt een buitenkind. Als het niet strotregent is ze de hele dag buiten te vinden. Een beetje extra dagelijkse energie kan ze dus best gebruiken. Met de recepten van Karien (muesli repen voor drukke moeders) en Meta (banaan-mueslirepen) achter de hand dook ik de keuken in voor een eigen variant van de muesli reep. Het werd een powerkoek met heerlijke blauwe bessen.

muesli blauwe bessen reep

Dit heb je nodig (voor 16 koeken)

  • 120 gram boter
  • blauwe bessen
  • 50 gram honing
  • 250 gram havermout
  • 100 gram muesli / cruesli met noten
  • 50 gram rozijnen

Zo maak je powerkoeken met blauwe bessen:

Verwarm de oven voor op 175 graden. Smelt de boter met de honing in een pannetje op laag vuur (echte zoetekauwen roeren en nog wat stroop door). Zet het vuur uit. 

Meng in een grote schaal het botermengsel, de havermout, rozijnen en de muesli/cruesli. Meng als laatste voorzichtig de blauwe bessen er door heen.

Vet een ovenschaal in en stort het mengsel erin. Duw het geheel goed plat met een lepel en bak het in circa 30 minuten bruin in de warme oven.

Laat de schaal helemaal afkoelen voor je er vierkantjes van snijdt.  

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Algemeen, Food

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.