By 15 augustus 2012 Read More →

In oosterse sferen

Terwijl jullie dit lezen zit ik midden in een verhuizing. En niet zomaar eentje, eentje naar de andere kant van de wereld. Ik ben bezig met het zoeken naar huizen, een plek op de schoolbus, en uitvinden hoe ik zonder auto maar mét drie kleine kinderen de boodschappen van de supermarkt naar huis moet vervoeren. En nog veel meer, want er komt nogal wat bij kijken als je naar Singapore verhuist.

Maar er zijn natuurlijk dingen waar we tijd voor maken midden in alle drukte. Het grote zwembad en de lazy river uitproberen bijvoorbeeld bij ons tijdelijke appartement. Of de locale foodcourt waar we bergen sateetjes en grote glazen lime juice verslinden. Koken? Dat doen we niet zoveel. En ook verhaaltjes schrijven schiet erbij in. Maar om jullie toch een beetje te laten meegenieten hierbij een recept dat iedereen in oosterse sferen kan brengen. Deze heerlijk kruidige vissateetjes aten we vorig jaar op het strand in Bali. Eenmaal thuis maakten we het recept na, en ja hoor, ook zonder de zonsondergang in de Balinese zee smaakten ze meer dan prima!

oosters recept voor kinderen

Saté Lilit

  • 250 g garnalen
  • 250 g stevige witte vis
  • 50 g geraspte kokos
  • 1 eetlepel groene currypasta
  • 5 Djeroek peroet blaadjes (kaffir limoen)
  • 2 kleine rode chilipepers (als jij en je kinderen durven! Anders laat je ze weg..)
  • 1 theelepel bruine suiker

Pureer de garnalen en vis in een keukenmachine fijn. Maak de kokos vochtig met een paar eetlepels water. Snijd de djeroek peroet en chili fijn. Meng de kokos, currypasta, en bruine suiker door het vismengel en kneed er een stevig deeg van. Kneed het mengsel dan om satéprikkers of stengels citroengras tot lange vormpjes en rooster ze gaar op de barbecue of onder de gril. Je kunt er ook kleine balletjes van maken en die bakken in een koekenpan met een bodempje olie. Serveer met rijst en groente, bijvoorbeeld boontjes met gekruide kokos.

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Algemeen, Food

Auteur:

MoodKids is hét meest complete online magazine voor de allerleukste ouders. Lees snel verder wat je van ons kunt verwachten >>