By 1 augustus 2012 Read More →

Zon, zomer, zoetst

De zon is ver te zoeken deze zomer. Als hij zich even laat zien hollen we naar buiten voor een snelle picknick en baden we in zijn warme stralen. Snel, voor dikke wolken zich weer ophopen en we rillend naar binnen rennen. Met onze neuzen tegen beslagen ruiten beseffen we dat we de tuin voor vandaag moeten opgeven. We gaan op een andere manier kleur in ons leven brengen. Met grote kwasten en dikke klodders verven we vellen papier vol, rood, geel en groen. Ook in de keuken laten we vrolijke, zomerse kleuren doorstralen.

Deze zoete zomerse pastasaus is zo simpel en gezond als hij lekker is. Met maar een paar ingrediënten heb je hem zo in elkaar gedraaid en zelfs de pietepeuterigste peuter zal hem niet kunnen weerstaan! Om de saus zoet en fris te houden gebruik je het beste oranje en gele paprika’s. De rode paprika’s, en zeker de groene, zijn te bitter, ze maken de saus zwaar en minder zoet.

paprika

Zomerse paprikapasta

  • 1 gele paprika
  • 1 oranje paprika
  • 1 blik gepelde tomaten
  • peper en zout
  • olie
  • pasta
  • parmezaanse kaas

Snijd de paprika’s doormidden, verwijder zaadlijsten en zaadjes en snijd ze in kleine stukjes. Doe een flinke scheut olie in een pan met dikke bodem en bak hierin de paprika. Laat hem lekker lang bakken, minstens een kwartier, onder af en toe roeren, op niet te hoog vuur. Hij moet helemaal zacht worden, en mag ook best een beetje bruin worden hier en daar, maar pas op dat hij niet aanbrandt. Voeg dan de tomaten toe, roer goed en laat nog even doorkoken. Kook intussen de pasta. Voor een saus als dit kun je het beste vormpjes nemen die goed saus vasthouden, dus geen spaghetti maar bijvoorbeeld fussilli. Breng de saus op smaak met peper en zout en pureer hem glad. Giet de pasta af en roer hem door de pan met saus. Schep op en serveer met een flinke hand parmezaanse kaas.

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Algemeen, Food

Auteur:

MoodKids is hét meest complete online magazine voor de allerleukste ouders. Lees snel verder wat je van ons kunt verwachten >>