By 11 juli 2012 Read More →

Hoe overleef ik een restaurant (en zij mij)

Voor eet-liefhebbers is een frequent bezoek aan een goed restaurant een van de eerste levensbehoeften. Nu is dat met z’n tweetjes de normaalste zaak van de wereld. Maar zodra er een kleintje bij komt, wordt het restaurantbezoek al snel een gelukzalige herinnering of een a-relaxte aangelegenheid. 

Ook al heb je een lieve oppas, het lijkt niet meer zo makkelijk om een hele avond culinair buiten de deur te eten. Om toch aan het gewenste restaurantquotum te voldoen, besluit je het tegen beter weten het jonge familielid mee nemen. Na drie keer denk je misschien bij jezelf waar zijn we nu mee bezig… maar ook hierbij geldt: de aanhouder wint. Hoe vaker je het probeert, hoe makkelijker het gaat, is onze ervaring. Stonden we een jaar geleden nog omstebeurt buiten met dochterlief, nu zitten we gewoon met z’n allen aan tafel en als we buiten zitten, zitten we gewoon op het terras. 

Dat kinderen over het algemeen een korte spanningsboog hebben is bekend, maar onze ervaring is dat je je hier tegen kunt wapenen. We hebben veel uitgeprobeerd en inmiddels hebben we het ideale restaurantsurvival-pakket gevonden. Je kunt het makkelijk meenemen naar de meeste casual restaurants, maar ook naar plekken met gedekt tafellinnen. Tegenwoordig kunnen we dus zelfs onverstoord een paar uurtjes genieten van authentiek Thais, Italiaans of fusion. Het is wel opletten dat het niet te gezellig wordt. Bij ons thuis horen we regelmatig: “We zijn al lang (lees: een week) niet meer naar een restaurantje geweest, wanneer gaan we weer?”

Restaurantsurvival-pakket, uit eten met kinderen, uiteten met kids

Inhoud Restaurant survival pakket

  • kleurplaat placemats (bobsyouruncle.com uit de USA, maar ook makkelijk zelf te maken door kleurplaten op dikker papier in A3-formaat uit te printen)
  • vrolijke kleurpotloden
  • gekleurde rietjes
  • eigen kinderbestek
  • smartphone met je digitale fotoboek en verantwoorde app’s: puzzels, memory, voorleesboekjes etc.

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Algemeen, Food, Er op uit

Auteur:

MoodKids is hét meest complete online magazine voor de allerleukste ouders. Lees snel verder wat je van ons kunt verwachten >>