By 20 juni 2012 Read More →

Zoete vakantieherinnering

Toen na drie weken heerlijk zomerweer de depressie begon, gingen we net op vakantie. Dat kwam even mooi uit. We verheugden ons op weer een week lang zon, en onze blote voeten in het gras en het zand. En dan nu in het prachtige zomerhuis – met zwembad – van Opi en Omi in Noord Portugal. Wat zouden we genieten. Helaas bereikte het slechte weer zelfs zuid Europa, het weer was koud en nat. Maar koud in Portugal is niet hetzelfde als koud in Engeland, thuis regende het een stuk harder, dus wij lieten ons niet ontmoedigen.

Soms werd het grauw en vielen er buien, maar meestal dreven de wolken als witte watten langs de hemel, en zo gauw de zon erdoorheen piepte was het heerlijk. We renden de schapenwei in, wandelden door het bos, sprongen in het zwembad. En, uiteraard, staken we de barbecue aan. Worstjes en hamburgers voor de kinderen, groentetjes voor het gezonde, en gevulde inktvissen voor de volwassenen.

Het weer was dan niet al te warm, van dit heerlijke toetje werden alle buiken vol en alle harten warm. Ook thuis kunnen deze bananen elke dag opfleuren. En als het weer al te bar en boos wordt maak je ze gewoon in de oven. Dan komt het vakantiegevoel vanzelf!

recept chocolade bananen

Chocoladebananen van de barbecue

  • per persoon 1 banaan
  • 3 à 4 blokjes chocolade
  • aluminium folie

Snijd de bananen overlangs in met een scherp mes. Steek de stukjes chocolade in de gleuf. Leg ze op een stuk aluminiumfolie en vouw dat dicht tot een bootje. Leg ze in de hete as van de barbecue en laat ze een kwartier tot een half uur garen. Vouw de folie open en geniet! De banaan zal zwart en mushy zijn, en niet om aan te zien. Maar de smaak is hemels. 

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Algemeen, Food

Auteur:

MoodKids is hét meest complete online magazine voor de allerleukste ouders. Lees snel verder wat je van ons kunt verwachten >>