By 22 februari 2012 Read More →

Weerstand verhogende kippensoep

soepkalender uitgeverij snor recept

In de winter komt mijn kleine meisje regelmatig grieperig thuis van de peuterspeelzaal. Een beetje extra weerstand kunnen we dus wel gebruiken deze dagen. Dit recept komt uit de soepkalender van Uitgeverij Snor.

Adriaan’s weerstand verhogende kippensoep 
recept voor 2 personen

  • 2 el olie
  • 2 stengels lente-ui
  • 1 rode peper, zaad(lijsten) verwijderd, fijngesneden
  • 500 ml kippenbouillon
  • 300 gr kipfilet, in stukjes
  • 2 eieren, losgeklopt
  • sojasaus
  • peterselie, gehakt

In pan olie verhitten, lente-ui en rode peper toevoegen, 2 minuten roerbakken. Bouillon toevoegen, aan de kook brengen, kipfilet erbij doen en 10 minuten laten sudderen. Eieren langzaam toevoegen en deze in losse slierten laten stollen. Soep op smaak brengen met sojasaus, zout en peper en garneren met peterselie.

364 andere soeprecepten vind je hier.

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Algemeen, Food

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.