By 8 februari 2012 Read More →

Zoete aardbeiensoep met slagroom als dessert

Aardbeien zijn mooi, zoet en hartvormig. Geknipt dus voor een soepje voor je grote liefde of je bloedjes van kinderen. En is ook nog eens lekker gezond! Dit recept voor aardbeiensoep maak je in een handomdraai en is een heerlijk dessert.

Aardbeien zijn mooi, zoet en hartvormig. Geknipt dus voor je grote liefdes Dit recept voor aardbeiensoep maak je snel en is een heerlijk dessert. Het recept vind je hier.

Aardbeiensoep met slagroom

nagerecht voor 2 personen, bereidingstijd 10 minuten 

Ingrediënten

  • 500 gram aardbeien
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • 100 ml zoete witte (dessert)wijn
  • 100 ml slagroom
  • 8 kleine muntblaadjes
  • EXTRA NODIG: blender of staafmixer met hoge mengbeker

Bereidingswijze:

Was de aardbeien voorzichtig en verwijder daarna pas de kroontjes (anders verwatert de smaak). Pureer de aardbeien met de suiker en de wijn met de staafmixer in de mengbeker of in een blender. Zet de ‘soep’ enige tijd afgedekt in de koelkast, om door en door koud te worden. Om de smaak van de aardbei nog wat op te halen, kun je een klein beetje citroensap of peper door de soep roeren.

Verdeel de aardbeiensoep over twee soepkommen. Teken vlak voor serveren met een heel dun straaltje slagroom een hart of de naam van je lief in de soep. Garneer met de muntblaadjes. 

TIP:

Er zijn speciale knijpflesjes te koop waarmee je met saus decoraties op een bord kunt tekenen. Je kunt het ook proberen met slagroom in een knijpfles voor poffertjes. Of koop een pakje houdbare slagroom waarvan je dan simpelweg een klein puntje knipt om gedoseerd te schenken.

Kookboek voor meisjes van 8 tot 88 – Mirjam van der Rijst & Marcel van Driel – Mo’Media – 29,95 euro

>> Bestel hier <<

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Eefje Kleijweg richtte in 2011 samen met Maike MoodKids op. Inmiddels werkt ze weer fulltime als freelance vormgever vanuit haar studio in Groningen, waar ze ook woont met Eric en twee kids, Sam ('13) en Lily ('09). Naast grafische vormgeving houdt Eefje interieur design, illustratie, stoeien met Sam, knutselen met Lily, arthouse films en sporten.