By 4 januari 2012 Read More →

Prinsessenpasta

 

prinsessenpasta roze pasta moodkids

Een echte Prinses

Uren zat ze gebogen over het foldertje van de speelgoedwinkel. Steeds weer bladerde ze terug naar die ene pagina die haar tegemoet parelde en glitterde. Er was niets anders dat we voor Linde onder de kerstboom hadden kunnen leggen. Toen ze het pakje opende klonk er een langgerekte oh. Linde’s pintessejurk, eindelijk. Een echte, roze, met rushes. En een prachtige gouden kroon. De jurk ging aan en niet meer uit. Onze dochter is geen alledaags blondje meer. Linde is een prinses.

 

Helaas hebben echte prinsessen kapsones. Want eten, dat blieft de prinses niet. Ja, boterhammen met pindakaas. Warme melk met anijs. Chocolaatjes en peperkoek. Poffertjes met zalm. Maar gebakken aardappels? Daar trekt ze haar nuffige neusje voor op. Pasta met rode saus? Een klein minzaam hapje, van het puntje van haar vork.

 

Dus heeft mama geen enkele keus. Ze kookt prinsessenpasta. Roze pasta, gegarneerd met roze vis en een toefje room. En nu maar hopen dat het de goedkeuring van de hooggeboren jongejuffrouw kan verdragen.

 

 

Prinsessenpasta

 

  • 4 gekookte bieten
  • sap van ongeveer 1 citroen
  • 200 g zachte geitenkaas
  • 125 ml zure room
  • 1 flinke theelepel maizena
  • handvol (liefst verse) dille
  • peper en zout
  • gerookte zalm

Kook de pasta gaar zoals je het lekker vindt. Verwarm de bieten en pureer ze fijn. Roer de maïzena door de zure room en voeg dit mengsel toe aan de bietenpuree. Voeg citroensap, peper en zout toe naar smaak. De saus mag lekker plakkerig en dik zijn, dan plakt hij goed aan de pasta. Roer de saus door de pasta, met een handje gesnipperde dille. Verkruimel op het bord de gerookte zalm en de geitenkaas over het gerecht heen, en garneer met een toefje zure room en dille.

Geschreven door Karien van K-meel

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Algemeen, Food

Auteur:

MoodKids is hét meest complete online magazine voor de allerleukste ouders. Lees snel verder wat je van ons kunt verwachten >>