By 4 november 2011 Read More →

NL mama Hiskia in Zwitserland – Pepernoten

De vakantie is voorbij, het bezoek is weg en de zon ook… En nu mis ik Nederland! 

Ik mis mijn zusjes verbouwing, ik mis de neefjes & nichtjes voor Isis om mee te spelen, ik mis de 101 woonideeen waar blogsters Diana en Anki in staan, de hagelslag is ook alweer op en ik mis pepernoten! 

pepernoten

Dus blader ik nu online door de HEMA folder, bestel ik hier alvast wat tijdschriften voor de volgende keer dat ik in Nederland ben en Skypen we de neefjes en nichtjes een extra keer. Dat hagelslag-probleem lossen we bij een volgend bezoek aan Nederland wel op, maar die pepernoten…daar moet NU iets aan gedaan worden.  

Ik ken mezelf, dus uit zelfbescherming heb ik een handje pepernoten gemaakt in plaats van een bakplaat vol. Het deeg doet het trouwens ook extreem goed als eenpersoons (naja…tweepersoons) cookie dough-balletjes. Kopje thee erbij en ik ben weer in mijn hum 🙂 

Recept voor een handje pepernoten

  • 2 eetlepels bloem 
  • 1/2 snufje zout 
  • 1 snufje baking soda 
  • 2 theelepels boter  
  • 2 theelepels suiker 
  • 2 theelepels bruine basterdsuiker 
  • 1 snufje vanillesuiker 
  • 1 theelepel koekkruiden 
  • 1 1/2 theelepel melk  

Zo ga je te werk:

Alle ingrediënten mengen, melk als laatste toevoegen totdat het een mooie droge deegbal is. Met een beetje bloem op je handen kun je nu makkelijk bolletjes / pepernoten vormen. Nu kun je het deeg natuurlijk allemaal opsnoepen, maar in ongeveer 15 minuten bij 160 graden in de oven heb je behalve pepernoten ook een huis wat heerlijk ruikt!

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Algemeen, Food, Inspiratie, Trend

Auteur:

MoodKids is hét meest complete online magazine voor de allerleukste ouders. Lees snel verder wat je van ons kunt verwachten >>