By 26 oktober 2011 Read More →

Gastblogger Karien – Pumpkin Party

De oogst was al zo slecht dit jaar, en toen Tijm ook nog eens dat ene bleke exemplaar veel te vroeg van de plant rukte zat er niets anders op. Naar de winkel. Daar lagen ze gelukkig bergen hoog gestapeld: ronde, feloranje pompoenen. Tijm wist meteen welke hij wilde, de grootste, natuurlijk. Zo groot dat hij hem zelf niet kon tillen. Linde koos een bescheidener exemplaar. Ik liep al door, maar Tijm riep: ‘Stop. We moeten er nog een voor Jasmijn!’ Onderuit de stapel viste hij het allerkleinste pompoentje.

Linde knikte goedkeurend, ‘een babypoen.’

Eenmaal thuis gingen we snel aan het werk. Elk jaar sinds we in Engeland wonen zien we ze lopen, de heksen, dracula ’s, prinsessen en piraten, met emmers en tassen, op zoek naar lekkers. Maar nooit belden ze bij ons aan en het klaargezette snoep moesten we zelf opeten. Tot vorig jaar een engelse vriendin opheldering gaf. Bij de voordeur moesten we een pompoen zetten, met een kaarsje. Dan zouden de kinderen vanzelf ons snoep weten te vinden. En verhip, het werkte. Van schattige peuterheksen tot pubers verborgen onder maskers met scheef vertrokken schreeuwmond, allemaal trokken ze aan onze bel. Ik genoot en deelde uit. Dus ook dit jaar maken we onze pompoenen mooi voor Halloween. Met het grote mes snijd ik de schedel open en Linde en Tijm scheppen de pittensmurrie eruit. Ik snijd ogen, een neus en een puntige tandengrijns. We zetten de pompoenen bij de deur, maar het kaarsje steken we nog niet aan. Want eerst gaan we er zelf op uit. Trick or treat!

En wat eten we met Halloween? Pompoensoep natuurlijk. Neem voor de soep liever niet de Halloween-pompoenen, het vlees ervan is vaak bleek en smakeloos. Beter neem je een flespompoen of de donkeroranje Hokkaido pompoen.

Pompoen-perensoep

Je hebt nodig:

  • 1 middelgrote pompoen
  • 1 kleine ui
  • 2 rijpe peren
  • 2 bouillonblokjes (kip of groente)
  • halve theelepel kaneel
  • snuf nootmuskaat
  • peper en zout
  • een paar lepels yoghurt

Zo ga je te werk:

Snijd de pompoen doormidden, schep de pitten eruit en schil hem. Snipper de ui en fruit hem in wat olie aan, doe de pompoen in stukken gesneden erbij, schep een paar keer om en overgiet met een ruime hoeveelheid water, zodat de pompoen net onder staat. Kook hem, afhankelijk van de soort pompoen, vijftien minuten tot een half uur. De pompoen moet helemaal zacht zijn en uit elkaar vallen als je erin prikt. Voeg dan de peer toe, in stukken en geschild, de bouillon en de kruiden en pureer het geheel tot een gladde, romige soep. Breng op smaak met peper en zout en serveer met een flinke bloeb yoghurt.

Geschreven door Karien van Ditzhuijzen van K-Meel

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Algemeen, Food, Inspiratie, Trend

Auteur:

MoodKids is hét meest complete online magazine voor de allerleukste ouders. Lees snel verder wat je van ons kunt verwachten >>