By 19 oktober 2011 Read More →

BENTO De Kikkerprins

Een echte sprookjesprins mee naar school? Dat kan!

sprookjes prins lunch

Wat heb je nodig? 

  • boterhammen 
  • sla 
  • roomkaas 
  • kaas 
  • plakoogjes of erwtjes 

En verder: 

  • een vel papier 
  • schaar 
  • glas 

Zo maak je de kikkerprins: 

Teken op een vel papier de kop van een kikker. Dit is niet moeilijk: je tekent een ovaal met daarop twee bolletjes. Knip de kikker uit. Besmeer een dubbele boterham met roomkaas. Leg de uitgeknipte kikker erop en snijd de vorm uit. Besmeer de bovenkant van de kikkerboterham ook met roomkaas. Was en droog een groot blad sla. Leg het kikkersjabloon op de sla en knip de vorm uit. Plak de uitgeknipte sla op de boterham.  Snijd uit een stuk kaas een kroontje en leg deze boven de kikker. Steek met een glas twee keer naast elkaar in een plakje kaas zodat je de bek van de kikker krijgt. Leg de bek op de kikker.  Plak de oogjes op de kikkerboterham of maak oogjes door twee kleine rondjes te steken uit kaas en er een half erwtje op te plakken. 

De Kikkerprins stond ook in MoodKind Magazine.

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Algemeen, Food, Dutch Bento

Auteur:

MoodKids is hét meest complete online magazine voor de allerleukste ouders. Lees snel verder wat je van ons kunt verwachten >>