By 7 september 2011 Read More →

BENTO Spiraalbroodjes met Marmite

Ken je Marmite? 

Dat is dat zoute bruine spul dat de Engelsen op hun toast smeren. Het zit in een klein potje en je vindt het gewoon bij de supermarkt (naast de pindakaas en de jam). Het is lekker (mits dun gesmeerd!) op brood met kaas, tuinkers of radijsjes en je kunt er lekkere broodjes mee bakken!

marmite rolletjes brood

Boodschappen: 

  • een pak mix voor bruin brood 
  • 1 volle eetlepel Marmite 
  • 100 gram geraspte kaas 
  • een ei 

Aan de slag:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak het brooddeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rol het uit tot een dunne vierkante lap. Besmeer de lap met de Marmite en bestrooi met de kaas. Rol de lap op. Snijd stukken van 1 ½ cm van de rol en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk de broodjes met wat losgeklopt ei. Bak de broodjes gaar in 15-20 minuten en laat ze afkoelen. 

TIP: Deze broodjes kun je prima invriezen. Je kunt er dan ‘s-morgen snel een paar uit de vriezer halen om mee te geven naar school. 

Recept gemaakt door Meta van Gijn van Leuke Lunch.

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Algemeen, Food

Auteur:

MoodKids is hét meest complete online magazine voor de allerleukste ouders. Lees snel verder wat je van ons kunt verwachten >>