By 10 augustus 2011 Read More →

BENTO Bloemen boterhammetjes

Met bloemenboterhammetjes haal je de zomer in huis, of het nu regent of niet! 

Eén van de gemakkelijkste manieren om leuke sandwiches te maken is: uitsteekvormpjes gebruiken. 

Er zijn verschillende vormpjes te koop: 

  • Speciale sandwichstekers. Deze vormpjes zijn precies groot genoeg voor een boterham. Je steekt er in een keer een aantal kleine vormpjes mee uit. Wanneer je dit met twee boterhammen doet heb je in één keer een aantal mini-sandwiches. Je houdt weinig restjes over van de boterham. (via kinderdiner
  • Metalen uitsteekvormpjes. Deze vormpjes vind je in alle soorten en maten in kookwinkels. Ze zijn bedoeld om koekjes mee te maken, maar werken natuurlijk prima voor brood. Meestal zijn ze niet van roestvrij staal, dus was je ze het beste af met de hand (en daarna goed drogen voor je ze opbergt). (online te koopt bij de leukste taartenshop
  • Uitstekers met stempel. De uisteekvormpjes met een stempel geven ook een leuk effect. Ze doen twee dingen: ze steken uit en duwen een patroon in het brood. (gewoon te koop bij de Hema!)

TIP: van restjes brood en korstjes kun je croutons maken voor salade of soep. Of je eet de restjes brood gewoon zelf op (eendjes worden er ook bij van!) 

Deze bloemetjes zijn gemaakt met een metalen koekjesvormpje. Besmeer een paar boterhammen met boter en kaas. Steek er bloemen uit. Je kunt de sandwiches nog mooier maken door ze te versieren met een hartje van kokosbrood of worst of een half doorgesneden kerstomaatje. 

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Algemeen, Food

Auteur:

MoodKids is hét meest complete online magazine voor de allerleukste ouders. Lees snel verder wat je van ons kunt verwachten >>