By 3 augustus 2011 Read More →

BENTO Ssssssssstukje pizza

Pizza is gemakkelijk te maken en warm of koud te eten (dus ook geschikt als meeneemlunch). Door gebruik te maken van bruin of volkorenmeel en een heleboel groenten kun je ‘m zo gezond maken als je zelf wilt.  Bovendien kun je pizza in verschillende vormen bakken. Gebruik bijvoorbeeld een hartvormig uitsteekvormpje om romantische minipizza’s te maken.  

Of je maakt deze spannende slang. 

Je hebt nodig: 

 • 1 pak bruine broodmix van Koopmans 
 • een groot blikje tomatenpuree 
 • 1 tomaat 
 • 1 ui 
 • 1 groene paprika 
 • 2 erwtjes 
 • (optioneel) Italiaanse kruiden, bijvoorbeeld oregano of basilicum 
 • 1 scheutje azijn 
 • 1 eetlepel suiker 
 • olijfolie 
 • plakjes kaas 
 • zout en peper 

Keukenspullen:

 • groot bakblik 
 • bakpapier 
 • deegroller 
 • scherp mes 

Hoe je het maakt:

Maak het deeg volgens aanwijzingen op de verpakking. Je hoeft het deeg niet te laten rijzen. Snipper de ui en bak het een paar minuten in een scheut olijfolie. Snijd de tomaat in kleine blokjes en bak even mee. Voeg de tomatenpuree, kruiden, azijn en suiker toe en roer goed door. Voeg een paar scheutjes water toe als de tomatensaus te dik is. Snijd de paprika in heel dunne reepjes. Houd een stukje paprika over: snijd hieruit een gespleten tong. Verwarm de oven voor op 180 graden. 

Bestrooi je werkblad met wat bloem zodat het deeg niet vastplakt. Rol het deeg uit tot een rechthoekige lap. Snijd met een scherp mes een slang uit het deeg (het deeg dat over is kun je gebruiken om een extra pizza-tje of broodjes te bakken). Verplaats de slang voorzichtig naar een bakblik met bakpapier. Verdeel de tomatensaus over de slang. Beleg de pizza met de plakjes kaas en de reepjes paprika. Prik de paprikatong in de kop en duw de erwtjes op de plaats van de ogen. 

Bak de slang in 20 minuten gaar. (Baktijd is afhankelijk van de dikte van het deeg, kijk goed of het deeg gaar is en bak zo nodig nog iets langer)

Eet Sssssssmakelijk!


[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Algemeen, Food, Dutch Bento

Auteur:

MoodKids is hét meest complete online magazine voor de allerleukste ouders. Lees snel verder wat je van ons kunt verwachten >>