By 20 juli 2011 Read More →

BENTO Giraffenbroodjes

Deze stokbroodjes lijken op de nek van een giraffe, vind je niet? Best leuk om ze mee te nemen naar een picknick of als je een dagje naar de dierentuin gaat!

Ingredienten:

  • 1 pak broodmix voor wit brood (Koopmans)
  • beetje bloem 
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 ei
  • 2 eetlepels stroop

Materiaal:

  • Deegroller
  • Bakpapier
  • Kwastje

Zo maak je het:

Meng de kurkuma met het water waarmee je het deeg maakt (zie verpakking). Maak het brooddeeg volgens de aanwijzingen op het pak. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden. Klop het ei los en meng de stroop er doorheen. Bestrooi het werkblad en de deegroller met wat bloem. Rol het deeg uit tot een rechthoekige lap en snijd het in 6 of 8 langwerpige repen. Het is niet erg als ze een beetje scheef zijn. Leg de repen deeg op een bakplaat met bakpapier. Neem een kwastje en “verf” hiermee met het ei-stroop mengsel giraffenvlekken op de ongebakken broodjes. Bak de broodjes in circa 25 minuten bruin.

Nadat ze zijn afgekoeld kun je de giraffenbroodjes naar smaak beleggen, Eet Smakelijk!

Recept geschreven door Meta van Gijn van Leuke Lunch

(Eerdere MoodKids recepten vind je hier)

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Algemeen, Food, Dutch Bento

Auteur:

MoodKids is hét meest complete online magazine voor de allerleukste ouders. Lees snel verder wat je van ons kunt verwachten >>