By 6 juli 2011 Read More →

BENTO Courgette-kaas muffins

 

Deze muffins zijn snel te maken en erg lekker.

Het is handig om er 20 te maken en er, na het afkoelen, een paar in te vriezen. ‘s-Morgens haal je er gemakkelijk eentje uit de vriezer die zo mee kan in de lunchtrommel, tegen de tijd dat je kind aan de lunch toe is is de muffin ontdooit. Met wat fruit en rauwkost maak je zo in een handomdraai een volwaardige lunch, ideaal voor wanneer je je een keer verslaapt.

>> LEES OOK: Nog veel meer lunchtrommel ideeën

Mijn dochter lust geen courgettes (zegt ze) maar deze cakejes met verstopte courgettes gaan er met veel smaak toch in. Mocht jouw kind ook protesteren, vertel dan dat er kleine stukjes Hulk of Shrek in het cakeje zitten en maak er een echt eet-avontuur van!

lunchtrommel ideeen zonder brood

Lunchtrommel ideeën zonder brood: Courgette muffins

Ingredienten (voor ongeveer 20 stuks):

 • 170 ml halfvolle melk 
 • 2 grote eieren
 • 150 ml olijfolie
 • 30 gram suiker
 • 450 gram bloem (evt. 150 gr bloem vervangen door volkorenmeel)
 • 1 grote courgette
 • 1 eetlepel bakpoeder
 • 2 theelepels zout
 • 1 theelepel thijm
 • 100 gram Parmezaanse kaas
 • vers gemalen peper naar smaak

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Meng alle ingredienten door elkaar tot je een glad deeg krijgt. Rasp de courgettes en meng ze door het deeg. Vul je muffinvormpjes met papieren vormpjes en daarna tot circa 3/4 met het beslag. Bak de muffins in ongeveer 25 minuten goudbruin.

Eet smakelijk!

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Algemeen, Food

Auteur:

MoodKids is hét meest complete online magazine voor de allerleukste ouders. Lees snel verder wat je van ons kunt verwachten >>