Van eierdopjes maak je een gave kandelaar

CODEAFBEELDING

In de kringloop liep ik tegen een bananendoos aan, vol met eierdopjes. Als een kind zo blij dook ik er boven op. Ik plukte de mooiste eruit. Daar weet ik wel raad mee, ik begon direct met stapelen. 😉 

Eenmaal thuis ging ik door met stapelen.. Ik maakte van een aantal van deze schattige en kleurijke dopjes hippe kandelaars, en van weer andere dopjes maakte ik een vaasje, want wanneer je eindigt met een groot dopje, kun je er een lief bloemetje in doen. Super simpel, en een superleuk resultaat.

Van (oude) eierdopjes maak je in no-time een leuke kandelaar of vaas voor bijvoorbeeld Pasen. Suzanne legt je stap voor stap uit hoe je het maakt. Eitje!

Gelukkig is het bijna Pasen, ben ik dol op geel, en staan de winkels vol met gele eierdopjes de komende tijd. 😉 Ik kan nog even vooruit met mijn nieuwe verzameling..

> Kijk hier voor meer leuke ideetjes voor Pasen

Van eierdopjes maak je een gave kandelaar

Wat heb je nodig:

  • Eierdopjes
  • Pattex lijm
  • Evt een saté prikker om de pattex op de dopjes te smeren.

Van (oude) eierdopjes maak je in no-time een leuke kandelaar of vaas voor bijvoorbeeld Pasen. Suzanne legt je stap voor stap uit hoe je het maakt. Eitje!

Zo maak je van eierdopjes een kandelaar 

Kies een aantal mooie dopjes uit die goed op elkaar passen. Zorg dat ze goed op elkaar aansluiten. Draai ze vooral zo nu en dan om. Daarmee krijg je een speels effect. Wanneer je uit gepuzzeld bent, kun je beginnen met lijmen. Ik gebruik Pattex alles lijm.

Met een saté prikker smeer je over de randjes. Niet te dik, een dun laagje is voldoende. Laat na ieder dopje even drogen. De lijm is niet direct hard, dus draai zo nu en dan je kandelaar om te zien of hij recht staat, het voordeel van deze lijm is dat je nog even kunt schuiven wanneer je merkt dat het scheef gaat.

Wanneer je klaar bent kies je een vrolijke dinerkaars. Even met een aansteker de onderkant van de kaars laten druppelen in het bovenste eierdopje. Wanneer er een klein laagje kaarsvet in het dopje zit, duw je de dinerkaars er voorzichtig in vast. En kijk eens aan: jouw kandelaar is klaar!

Pin hier dit idee op je eigen Pinterest bord.

Van (oude) eierdopjes maak je in no-time een leuke kandelaar of vaas voor bijvoorbeeld Pasen. Suzanne legt je stap voor stap uit hoe je het maakt. Eitje!

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Pasen, zelf maken, DIY, Thema

Auteur:

Suzanne Stevense, 32 jaar moeder van 3 kinderen, zelfstandig ondernemer. Een creatieve duizendpoot, dol op kleur, kinderen, diy, interieur, kringloop, kopjes koffie drinken en veel meer. Onder de naam Werkwinkeltje workshops organiseert zij creatieve kinderfeestjes en workshops. Lees meer.