By 28 november 2016 Read More →

Hologram maken met je kinderen is fascinerend!

Wie weet zitten jouw kleinkinderen straks wel voor de hologram-televisie en vinden ze Facetimen hopeloos ouderwets. Dat heeft maar twee dimensies. Hologrammen hebben de toekomst!

Een hologram is een 3D-beeld dat vanuit een plat vlak wordt geprojecteerd. Als je er nog nooit een hebt gezien is het echt fascinerend. Kinderen en grote mensen kijken hun ogen uit!

Hologram maken

Om een hologram te kunnen zien, heb je een prisma nodig. En laat je dat nou heel makkelijk zelf kunnen maken! Gewoon met wat spullen die je vast in huis hebt. In dit filmpje zie je hoe Sem van het tv-programma Galileo dat doet.

https://www.youtube.com/watch?v=-tuP-d6g7iM

Je hebt nodig:

  • een cd-hoesje of een stuk stevig, doorzichtig plastic
  • scherp mesje of een schaar
  • het template, dat je hier kunt downloaden

Een hologram maken doe je zo

Knip het template uit. Leg het op het plastic en snijd of knip voorzichtig langs de lijnen. Doe dit vier keer. Plak de zijkanten met doorzichtig plakband aan elkaar tot je een prisma hebt.

hologram-maken-2

Spelen met een hologram

Zoek op je smartphone of tablet via YouTube naar 3D-videos, bijvoorbeeld deze video. Typ in ‘Hologram’ en je krijgt verschillende kanalen met 3D-video’s. Zet het prisma op je telefoon of tablet, in het midden van het afspeelvenster. Speel de video af en kijk op ooghoogte door het prisma. Zorg ervoor dat het goed donker is!

Veel speelplezier!

Hologrammen zijn de toekomst volgens de educatieve specialisten van Patsboem! Met deze omschrijving en template kun je leuk een hologram maken met je kids.

 

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: zelf maken, Digi, Trend, DIY

Auteur:

De superhelden van Patsboem! maken educatief materiaal voor kinderen. Informatie uitdagend, aantrekkelijk en begrijpelijk maken zodat kinderen op een leuke manier leren, dat is hun kracht. Annemiek, Liesbeth en Juul laten je graag zien welke educatieve dingen je thuis samen met je kind kunt doen. Van apps tot apparaatjes, van knutsels tot handige oefenhulpjes.