DIY: houten posterhanger

Heb je ze al gezien de houten posterhanger? Ze doen je denken aan de oude schoolplaten en zijn met deze omschrijving van Liza makkelijk zelf te maken. Lees hier hoe.

Misschien heb je ze al eens voorbij zien komen op het internet. Een houten posterhanger die je doet denken aan oude schoolposters. Wij laten jullie zien dat dit hangsysteem ook perfect is voor kleine posters, tekeningen of de MoodKids Moederdag poster

 

Heb je ze al gezien de houten posterhanger? Ze doen je denken aan de oude schoolplaten en zijn met deze omschrijving van Liza makkelijk zelf te maken. Lees het hier.

Zelf houten posterhanger maken

Wat heb je nodig:

  • leuke print (al bij de gratis printables van MoodKids gekeken?)
  • platte lat uit bouwmarkt (wij gebruikten 4 x 18 mm)
  • liniaal
  • potlood
  • zaag
  • schuurpapier
  • dubbelzijdig tape
  • touwtje

Hoe maak je het:

Heb je ze al gezien de houten posterhanger? Ze doen je denken aan de oude schoolplaten en zijn met deze omschrijving van Liza makkelijk zelf te maken. Lees het hier.
1. Meet hoe breed jouw latje moet zijn. Voor de Moederdag poster gebruikte ik A4 papier en de breedte hiervan is 21 cm. Ik hield 25 cm aan zodat de latjes aan allebei de kanten 2 cm uitsteken.

2. Zaag 4 latjes per poster.

3. Ga na het zagen voorzichtig met een schuurpapiertje langs de latjes zodat je geen last hebt van splinters.

4. Plak aan 1 kant van een latje dubbelzijdig tape. Is het tape te breed, dan duw je het overtollige tape met je vinger naar binnen.

5. Plak eerst de bovenkant van de poster vast.

6. Plak daarna het touwtje, aan beide van de poster, op het dubbelzijdige tape.

7. Plak op het 2e latje dubbelzijdig tape en duw dit latje op de poster en het vorige latje.

8. Herhaal bovenstaande, zonder touwtje, voor de onderkant en je poster kan worden opgehangen.

Succes!

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Liza Veenendaal is getrouwd met Koert en moeder van Stijn (12) en Juul (8). Liza is graag onder de mensen, maar vindt het ook heerlijk om alleen op de bank te zitten met een kop thee en een haakwerkje of het kijken van een spannende serie. Pinterest is haar grootste inspiratiebron, als ze daar even op bezoek gaat, vergeet ze de tijd. Je kunt haar blij maken met een grote kop thee met een lekkere koek of chocola, kleur, D.I.Y., lol maken met familie en vrienden, films van Disney, de illustraties van Fiep Westendorp en nog veel meer. D.I.Y. happiness en het ontdekken van klein geluk deelt ze op haar blog Confetti Lab. Naast het bloggen houdt ze zich ook nog bezig met grafische vormgeving, interieur- en productstyling.