Watermeloen, een echte zomerse fashiontrend

Zag je vorig jaar overal ananassen en flamingo’s, deze zomer is de watermeloen hot! Tijd dus voor een leuke diy met een watermeloen-print. Bobbi Roos is dol op tasjes en mijn kleine, lieve nichtje Sam-Jolie verdient ook zo’n hippe print. Ik bestempelde daarom een tasje en een legging.

Benodigdheden: 

  • rode textielverf
  • zwarte textielstift
  • gum en guts of halve aardappel en mesje of foam
  • sponsje
  • schoteltje
  • strijkbout/strijkplank
  • legging (Zeeman), linnen tas of iets anders wat je wil bedrukken

watermeloen print

Zo maak je een watermeloen-print

1. De basis is een stempel van een halve cirkel, zo groot als jij wilt. De stempel kun je gutsen uit bijvoorbeeld een gum. Maar je kan ook een halve aardappel gebruiken. Ik heb nu gebruik gemaakt van foam. Dat kun je makkelijk knippen in de vorm die jij wilt. Om de stempel makkelijk te kunnen vasthouden, heb ik de foam op een stukje gum geplakt. Snijd of guts rond het foamrondje wel even de gum weg. Zo voorkom je dat je knoeit met je stempel.

2. Stempel met rode textielverf de basis van de meloenen. Laat dit goed drogen.

3. Teken met zwarte textielstift de schil en de zaadjes van de watermeloen.

4. Als alles droog is, strijk je de prints. Zo worden ze waterproof.

Op zoek naar nog meer leuke diy’s en bijvoorbeeld recepten met meloenen? Kijk hier eens

P.S. De gave sweater met open ritsbare mond is van Tootsa MacGinty. Binnenkort een artikel over dit gave merk!

meloentasje stempelen

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: zelf maken, Fashion

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.