By 20 april 2015 Read More →

Maak je eigen Pippi Langkous jurkje

Lobke's dochter is fan van Pippi. Ja, dan kan een Pippi Langkous jurkje natuurlijk niet uitblijven. Lobke legt je uit hoe ze die maakte.

Sinds wij Apple Tv in huis hebben om Netflix te kunnen kijken, is ook You Tube hier een favoriet tv-kanaal. Hier kan Frauke namelijk uren naar de echte oude afleveringen van Pippi Langkous kijken uit de jaren ’60 en de liedjes luidkeels meezingen in haar eigen taaltje…

“twee maal drie is vier

wiede wiede wie en twee is negen

richt de wereld in wiede wiede naar mijn eigen zin”

Zelf een Pippi Langkous jurkje maken, kon dus echt niet uitblijven!

Lobke's dochter is fan van Pippi. Ja, dan kan een Pippi Langkous jurkje natuurlijk niet uitblijven. Lobke legt je uit hoe ze die maakte.

Zelf een Pippi Langkous jurkje maken

Een patroontje en de werkbeschrijving voor het maken van zo’n schortje vond ik hier op het blog sprookjes. Ik tekende een patroon van een bestaand A-lijn-kleedje over in maat 98. Ik dook in mijn stoffenkast en vond nog een vintage stofje uit de tweedehandswinkel dat ik gebruikte voor de binnenkant en de zakjes, de buitenkant is rode baby ribfluweel.

Een oproep op Facebook zorgde voor dé accessoires om het geheel af te werken! Eeuwige dankbaarheid blogster Riet om te zorgen voor de leuke beenwarmers en het diadeemke met twee Pippi-staarten. Een snelle levering vandaag van de tweekleurige legging van Kousen en Karton maakte onze mini-Pippi Langkous helemaal af!

Hi Pippi Langkous!

> Kijk hier voor nog meer leuke Pippi Langkous artikelen

Lobke's dochter is fan van Pippi. Ja, dan kan een Pippi Langkous jurkje natuurlijk niet uitblijven. Lobke legt je uit hoe ze die maakte.

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Lobke Gielkens woont samen met haar Lief Patrick en 2 prachtige kindjes Kobe (2010) en Frauke (2012) in het Belgische Puurs. Ze werkt als freelance journaliste voor het magazine van Femma en Steps Magazine. Haar ervaringen als creatieve, werkende mama schreef ze in 2013 neer in Het Leuke Mamaboek. In juni 2014 verscheen haar tweede boek Het Leuke Vakantieboek. En ook buiten de uren kan ze het schrijven niet laten. Op haar blog Leuke Wereld blogt ze over alle leuke dingen die ze maakt, beleeft en spot binnen en buiten haar gezin. Op Instagram deelt ze haar familieleven, haar DIY-projectjes, haar gemakkelijke receptjes en haar liefde voor vintage en retro. Op Pinterest pint ze alles wat haar inspireert voor het maken van leuke dingen.