By 14 november 2014 Read More →

Piraten DIY: Op zoek naar goud

Schatgraven en altijd op zoek zijn naar goud, dat is toch één van de bezigheden van een piraat. Nu is het tijd om er zelf werk van te maken.

piraten schattenzakken maken

In deze DIY vind je de uitleg om eenvoudig van kleine dingen goudvondsten te maken en hoe je een buidel maakt waar het goud in bewaard kan worden.

Een leuk spel om te doen op bijvoorbeeld een kinderfeestje met het thema piraten.

Voor de buidel  en het goud heb je nodig:

piraten plunjezakjes maken

Buidel: lapje (kunst)leer, veter of koord, bord (ik gebruikte een ontbijtbord), gaatjestang, pen, schaar. Goud: goudspray, steentjes en schelpen.

Zo maak je zelf een buidel en goud:

buideltasje maken

Buidel maken

Leg de lap (kunst)leer op zijn kop zodat je op de achterkant het bord kan overtrekken.

Knip de overgetrokken cirkel uit.

Maak gaatjes in de rand met een gaatjestang. Zorg voor een even aantal gaatjes.

Haal de veter of het koord door de gaatjes en maak een knoop in het uiteinde van de veter of het koord. Trek het geheel aan en indien nodig maak je een halve knoop zodat de buidel niet open gaat.

Goud maken

Leg de steentjes en schelpen op een goed afgedekte plek en een goed geventileerde ruimte (zie instructies spuitbus goudspray) en begin met goud sprayen. Laat goed drogen om daarna alles om te draaien en de andere kant te goud sprayen.

Is alles klaar dan kan het goud verstopt worden in de zandbak en de piraten kunnen aan hun zoektocht beginnen.

piraten schattenzakken maken

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Liza Veenendaal is getrouwd met Koert en moeder van Stijn (12) en Juul (8). Liza is graag onder de mensen, maar vindt het ook heerlijk om alleen op de bank te zitten met een kop thee en een haakwerkje of het kijken van een spannende serie. Pinterest is haar grootste inspiratiebron, als ze daar even op bezoek gaat, vergeet ze de tijd. Je kunt haar blij maken met een grote kop thee met een lekkere koek of chocola, kleur, D.I.Y., lol maken met familie en vrienden, films van Disney, de illustraties van Fiep Westendorp en nog veel meer. D.I.Y. happiness en het ontdekken van klein geluk deelt ze op haar blog Confetti Lab. Naast het bloggen houdt ze zich ook nog bezig met grafische vormgeving, interieur- en productstyling.