By 28 december 2013 Read More →

Zelf aan de slag met Liberty stoffen

Toen ik zelf nog een klein meisjes was ging mijn moeder op zoek naar mooie stofjes voor de kinderkamer. Voor mijn kamertje koos ze uiteindelijk voor rood en werden de gordijnen voorzien van een rood wit bloempje van Liberty stof. Mijn zusje’s babykamer werd blauw en zij kreeg gordijntjes met bloemetjes in de blauwe variant.

Zo’n 30 jaar later heb ik nog steeds restjes van deze Liberty stofjes – mijn moeder bewaart alles, ik heb mijn verzameldrang dus niet van een vreemde 🙂 – en, eerlijk is eerlijk, de stoffen zijn nog steeds even prachtig als toen.

Zelf aan de slag met Liberty stoffen

Tijdens mijn eerste zwangerschap maakte ik van het rode vintage stofje – dat dus vroeger dienst deed als gordijn – een babydekentje. Mijn zusje kreeg van een aantal dierbaren een handgemaakte huwelijksdeken waar haar blauwe Liberty stofje in verwerkt was. Nostalgie ten top.

Nu mijn schoonmoeder in haar webshop Liberty stoffen verkoopt, kan ik bijna niet kiezen uit al die prachtige stoffen. Ik wil op mijn beurt namelijk ook voor beide dochters een uniek stofje uit kiezen voor op hun kinderkamer. Twee stofjes die over 30 jaar misschien ook wel weer een herbestemming krijgen… Dat zou toch leuk zijn!

Liberty stoffen online kopen en bestellen

Liberty stoffen online kopen

De hoge kwaliteit katoenen stoffen van Liberty vallen soepel en licht (maar zijn niet doorschijnend). De tijdloze dessins van Liberty zijn uniek je herkend ze direct. De Liberty dessins – in veelal pastel tinten – zijn nog steeds waanzinnig populair. Ze zijn ontstaan onder invloed van de Art Nouveau in de jaren twintig van de vorige eeuw in Londen.

De pastel kleuren werden destijds al gauw “Liberty colours” genoemd. Gelukkig heeft Liberty in de tussentijd niet stil gezeten en ontwikkelen ze de laatste jaren ook prachtige hedendaagse dessins. Zo komen er steeds weer nieuwe klassiekers bij!

Meer info of online Liberty stoffen kopen kan bij KidsLoveKnits.com 

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: zelf maken, Kinderkamer

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.