By 8 december 2014 Read More →

Bij ieder feestje hoort een slinger

Van slingers maken kan ik maar geen genoeg krijgen en dat komt goed uit want bij ieder feestje hoort een slinger! Dus afgelopen week eens voor een Kerstslinger gaan zitten. Laat ik nou heel erg veel washi tape in huis hebben dat ik vaak gebruik om pakjes en brieven mee te versieren. Toen bedacht ik ineens een kerstballenslinger met washi tape. Verzamel hiervoor je mooiste tape en maak leuke kleurcombinaties.

kerstslinger maken papier

Zelf een Kerstslinger maken? Dit heb je nodig:

Washi tape, wit dik papier (uit een A4 vel gaan 9 kerstballen met een doorsnede van 6cm) zwart papier, pons met een doorsnede van 6cm, touw, gaatjestang, dun ijzerdraad, lijm en een schaar

zo maak je een masking tape slinger

En zo maak je ze: Begin de tape te plakken aan de korte kant van het A4tje en maak een leuke combinatie van 5 soorten tape(breed). Pons hieruit 3 kerstballen. Ga zo verder te werk als je meerdere kerstballen wilt maken.

Knip of snij reepjes zwart papier van 1cm breed en knip deze vervolgens in stukjes van 3cm, vouw dubbel en maak een gaatje. Lijm dit aan de kerstbal en laat even drogen. Haal er een ijzerdraadje doorheen en bevestig dit aan het touw. Je kunt de ballen ook rechtstreeks aan het touw knopen maar juist het stukje ijzerdraad maakt het een ‘echte kerstbal’ vind je niet?

slinger van papier

Denise Beckand – www.becolorand.nl

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Kerst, Papier

Auteur:

Denise Beckand is gek op kleur, geeft kleuradvies voor je huis en heeft een blog Becolorand met verhalen over ‘een kleurrijke en creatieve wereld’. Getrouwd met haar jeugdliefde Emiel woont ze in het zuiden van het land. Ze is verslaafd aan creatief bezig zijn, musea bezoeken, films kijken, lekker koken, gek op vogels en rode lippenstift. Papier is haar favoriete materiaal: ’Iedere keer weer ervaar ik het als een klein wonder hoe een tweedimensionaal vel papier tot leven komt onder mijn handen’. Ze is op zoek naar het ongebruikelijke, dat wat je niet verwacht met papier! Wil je zien wat breng dan een bezoek aan Becolorand