By 22 januari 2018 Read More →

Ridders en schone jonkvrouwen tijdens carnaval

Met een peuter en kleuter in huis, kan ik wel zeggen dat het riddervirus tot diep in de poriën is doordrongen. Hele veldslagen worden hier uitgevochten in de woonkamer. Hoe onze jongens aankomend carnaval verkleed zullen gaan, is dus geen twijfel over mogelijk…

Verkleden is geweldig! Ik zet er bewust een uitroepteken achter, want zelfs ik vind het stiekem leuk om me in een kostuum te hijsen en voor heel even te doen alsof ik iemand anders ben. Ik kan dan ook volledig opgaan in de fantasie van mijn jongens. Zo kun je mij menig avond betrappen in ridderkledij, gewapend met zwaard én schild. Samen met mijn jongens probeer ik enge draken te verslaan of jonkvrouwen uit brandende torens te redden. Ik ben er maar druk mee.

Met carnaval in aantocht is het zoeken naar een leuke outfit voor onze kinderen dus verre van moeilijk. Want ridders zijn momenteel helemaal de bomb. En zoals ik al schreef, die ridderkledij is al present in onze verkleedkist. Kat in ‘t bakkie dus. Maar een ridderhelm hebben we nog niet. Best een essentieel onderdeel van een riddertenue, als je het mij vraagt. Je wilt immers geen kastelen belegeren met de kans in je oog geprikt te worden door de lans van de tegenstander. Over fantasie gesproken.

Meer leuke DIY verkleedideeën vind je hier

Gratis ridder masker en prinses masker

Daarom maakte ik speciaal voor alle dappere ridders onder ons een carnavalsmasker in de vorm van een ridderhelm.

Verkleden blijft leuk. Met een masker wordt verkleden nog leuker. Roelina maakte voor MoodKids een ridder masker en een prinses masker. Eén in kleur en één om zelf in te kleuren. Je kunt ze hier gratis downloaden. Zo wordt verkleden voor bijvoorbeeld carnaval niet alleen leuk, maar zelfs geweldig!

 

En aan de kleine, schone jonkvrouwen is natuurlijk ook gedacht, want voor de meisjes bedacht ik een prinsessenmasker. Je kunt ze hier allebei gratis downloaden.

Verkleden blijft leuk. Met een masker wordt verkleden nog leuker. Roelina maakte voor MoodKids een ridder masker en een prinses masker. Eén in kleur en één om zelf in te kleuren. Je kunt ze hier gratis downloaden. Zo wordt verkleden voor bijvoorbeeld carnaval niet alleen leuk, maar zelfs geweldig!

 

Wat heb je nodig?

  • Download sjabloon voor het ridder masker in kleur of in zwart/wit
  • Download sjabloon voor het prinses masker in kleur of in zwart/wit
  • (120 grams) A4 papier
  • (Kleuren)printer
  • Schaar (en of perforator)
  • Kleurpotloden
  • Elastiekje of touwtje

Zo maak je het ridder masker of prinses masker

Je download één van de carnavalsmaskers en print deze uit op stevig (120 grams) A4 papier. De kleurenversie hoef je alleen nog maar uit te knippen. De zwart/wit versie kan door je kind naar zijn eigen fantasie ingekleurd worden. Na het printen en eventueel inkleuren, knip je het masker uit.  Vergeet niet de ogen uit te knippen. Aan zowel de rechter- als de linkerzijde van het masker zie je een rondje met een stippellijntje. Knip deze uit met een schaar of stans een gaatje in het masker met een perforator. Meet met een touwtje (of elastiekje) de omtrek van het hoofd van je kind. Houdt daarbij ruim aan en knip voldoende lengte af. Knip het touwtje (of elastiekje) doormidden, steek beide delen door de gaatjes van het masker en leg een knoopje. Vervolgens knoop je beide touwtjes vast aan de achterzijde van het hoofd van je kind.

Klaar is ridder kees. Als ik die draak was, zou ik mij gauw uit de voeten maken.

Gebruik jij het ridder masker of het prinses masker voor jouw kind? Plaats dan een foto op Facebook of Instagram en gebruik de #moodkidsnl of #moodkidsdiy. Iedere maand belonen wij de leukste foto met een cadeautje.

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Roelina is een ‘working mom’ van twee zoons (Finn en Olle) en een engelmeisje (Jasmijn), dat 2 weken na haar geboorte is overleden. Ze is gelukkig ongetrouwd met haar allerbeste vriend waarmee ze samenwoont in, zoals zij zelf zegt, haar huishouden van Jan Steen. Roelina werkt 36 uur in de week in de marketing en propt haar vrije tijd vol met hobby’s.