By 13 februari 2014 Read More →

Kawaii tekenen – zelf superschattige manga figuurtjes leren tekenen

Wist jij dat Hello Kitty en Pokémon kawaii figuurtjes zijn?

Huh, Kawaii wat is dat nu weer? Hoor ik je denken. Dat had ik dus ook en ik ben me er eens in gaan verdiepen. De term Kawaii betekent schattig in het Japans. Maar voor de echte kawaiifans is het veel meer dan dat!

Kawaii

Kawaii komen we veel tegen in de Japanse tekenfilms (Anime) of  stripverhalen (Manga). Kawaii betekent schattig in het Japans. Typische kawaii-wezentjes zien er altijd schattig uit en welke vorm kawaii-wezentjes ook aannemen, mensen vinden ze juist daardoor altijd onweerstaanbaar. De bekendste kawaii-iconen zijn zoals gezegd Hello Kitty en Pokemon. Maar wat maak deze figuurtjes nu tot echte Kawaii?

manga tekenen kawaii wat is dat?

Kenmerken Kawaii

Op het eerste gezicht lijkt een kawaii gemakkelijk te tekenen; een plat beeld met eenvoudig uitgevoerde gestileerde vormen. Toch moet je je aan een aantal regels houden om je karakter de juiste stijl mee te geven.

  • Het hoofd is meestal gebaseerd op een basisvorm (cirkel of ovaal)
  • De grote ogen zijn meestal zwarte stippen
  • Totale lichaamslengte = anderhalf keer het hoofd
  • Knuffelbaar mollig lijfje
  • Basis lichaamsvorm is hetzelfde, met kapsel, kleding, accessoires en uitdrukking maak je een uniek kawaii personage
  • Een kawaii is jeugdig (baby) en komt het beste tot zijn recht wanneer ze recht voor zich uit kijkt
  • De omtreklijn is dik wat voor een grafische look zorgt

kawaii tekenen

Kawaii tekenen

In het doeboek Super schattige manga figuurtjes tekenen vind je een aantal zelfstudielessen met duidelijke stap-voor-stap illustraties om Kawaii personages te tekenen. Alle essentiele basistechnieken van de kawaii-stijl komen aan bod. Gevolgd door voorbeelden van en uitleg over de kawaii kattenmeisjes, antro’s (dieren), boosaardige schatjes, lieve dieren, fantasiewezens, vrolijk voedsel (waaronder sushi) en nog veel meer. Als je een echte mangakunstenaar wilt worden is dit doeboek in Kawaii-stijl een prima start. Het is met dit boek zelfs vrij gemakkelijk om met een paar rake lijnen zelf een superschattige manga in kawaii-stijl te tekenen. Kawaii tekenen ? Aanrader!

INFO en online bestellen: Manga en Kawaii tekenen – Christopher Hart

Dit artikel bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Meer info

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Doeboeken

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.