By 10 december 2017 Read More →

DIY kerststal, gratis download speciaal voor jou

5 December is geweest. Wij hebben de Goedheiligman weer (feestelijk) uitgezwaaid. Eerlijk gezegd ben ik wel blij dat die oude vent weer terug is naar Spanje, want met drie keer Sinterklaas vieren ben ik alle Sintstress wel een beetje beu. Tijd dus voor die andere ouwe vent om zijn intrede te doen. Welkom kerstman!

Of toch niet… Want hoewel het in Amerika goede gewoonte is je huis te behangen met cadeaus gevulde sledes, getrokken door een stoet aan roodneuzige rendieren, gaat het in ons eigen kikkerlandje toch een beetje anders. Hier vieren we kerst namelijk met een ander gedachtegoed in het achterhoofd. Namelijk de geboorte van Jezus. Ja, ja, ik heb opgelet op school vroeger.

Traditioneel loeder als ik ben, staat zelfs een ongelovige thomas als ikzelf stil bij het verhaal over de geboorte van Jezus. Het bijbelse kerstverhaal is namelijk  een heel mooi verhaal over dankbaarheid, het samen zijn met familie, tijd maken voor elkaar. Zoals eigenlijk alle kerstverhalen trouwens.

> Hier vind je nog meer leuke DIY’s voor kerst

 Je eigen DIY kerststal

Afijn, om die kerstgedachte een beetje extra te eren, zetten veel mensen thuis een kerststal neer. Je weet wel: zo’n gevalletje met allerlei figuurtjes, diertjes en een piepklein wiegje met een miniscuul in doeken gewikkeld hompje erin. Juist ja, het kindeke Jezus. Omdat ik naast tradities natuurlijk ook gék ben op DIYen, besloot ik mijn eigen kerststal te ontwerpen. En ook jij kan die maken, want je kunt er hiervoor gratis printables downloaden.

Roelina maakte voor ons deze leuke hedendaagse DIY kerststal. Even (gratis) downloaden, printen en in elkaar zetten. Leuke activiteit voor je kids!

Wat heb je nodig?

 Zo maak je de DIY kerststal

De kerststal maken is super simpel. Je download de sjablonen voor de DIY kerststal en print deze uit op A4 papier. Je knipt alle figuurtjes uit. Dan vouw je de kegeltjes in elkaar. Je plakt ze vast door een beetje lijm op het plakrandje te smeren of het met een klein plakbandje aan elkaar te bevestigen. Heb je alle figuurtjes gemaakt? Dan is jouw DIY kerststal klaar. Wil je het extra leuk maken? Zet alle figuurtjes dan onder een grote glazen stolp, in een leuk (houten of metalen) wandhuisje. Of aan een tak. Maar gezellig in een groepje bovenop de kast doen de figuurtjes het net zo leuk.

Heb jij alle kerstballen al onder de laag stof vandaan gehaald en de kerstboom in al zijn glorie opgetuigd? Dan is het nu tijd voor een vleugje traditie!

Roelina maakte voor ons deze leuke hedendaagse DIY kerststal. Even (gratis) downloaden, printen en in elkaar zetten. Leuke activiteit voor je kids!

 

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Kerst, zelf maken, Downloads, DIY

Auteur:

Roelina is een ‘working mom’ van twee zoons (Finn en Olle) en een engelmeisje (Jasmijn), dat 2 weken na haar geboorte is overleden. Ze is gelukkig ongetrouwd met haar allerbeste vriend waarmee ze samenwoont in, zoals zij zelf zegt, haar huishouden van Jan Steen. Roelina werkt 36 uur in de week in de marketing en propt haar vrije tijd vol met hobby’s.