By 14 juni 2017 Read More →

Maak dit Vaderdag zoutvaatje als lief, klein cadeautje

CODEAFBEELDING

Ik ben een sucker voor nostalgie. Bromtollen, muziekdoosjes, mijn huis staat er vol mee. Ook nostalgische spelletjes zoals knikkeren en touwtje springen brengen mij in één klap terug naar mijn kindertijd. Toen werd ik op het idee gebracht om een zoutvaatje te maken voor Vaderdag… Een wat?!

Je zou denken dat ik, als nostalgisch loeder, meteen van enthousiasme stond te springen bij dit idee. Het omgekeerde was waar, ik had namelijk werkelijk geen idee wat een zoutvaatje is.

Je hebt het vast wel eens gedaan

Een zoutvaatje bleek de benaming te zijn voor die ‘dingen’ die je vroeger in elkaar vouwde. Je hebt het vast wel eens gedaan. Zo’n origami-ding waarop je dan nummers, kleurtjes, wensen of opdrachten schreef. Dan mocht iemand een cijfer roepen waarop jij heel enthousiast dat gevouwen ding open en dicht deed. Binnenin stond dan een opdracht of een gelukwens. Klinkt behoorlijk infantiel als ik het zo opschrijf. Maar man, wat een lol heb ik daar als kind mee gehad.

Download Vaderdag zoutvaatje

Maar hoe heet nou zo’n ding? Ik wist het niet. Zelfs na even googlen kwam ik er niet uit. Vouwdobbelsteen, peper- en zoutvaatje, tafelhappertje, kikkerbekje, flipflapper, klappertje, vogelbekje, luizenvanger…. Weet jij het? Eigenlijk doet het er niet toe. Het leuke is dat ik er één gemaakt heb en wel speciaal voor Vaderdag. En die kun je hier downloaden.

Dit DIY cadeautje voor vaderdag is pure nostalgie! Maak een vaderdag zoutvaatje. Een wat? Je weet wel zo'n papieren origami ding met nummertjes.  Je kunt hem hier gratis downloaden. Schrijf er lieve kleine cadeautjes op en klaar!

Wat heb je nodig?

Zo maak je het Vaderdag zoutvaatje:

De spelregels zijn simpel. Je download de pdf en print deze uit. Je vouwt het ‘dingetje’, dat we voor het gemak maar even zoutvaatje noemen, in elkaar.  Je laat jouw kind er zelf iets inschrijven. Dat kunnen klusjes zijn die je kind doet voor papa. Of kleine opdrachtjes zoals papa een kus geven of een knuffel. Of je laat je kind er aanwijzingen op zetten, waar bijvoorbeeld het cadeautje voor vaderdag verstopt ligt. Je kunt natuurlijk ook gewoon iets anders bedenken, up to you.

Dit DIY cadeautje voor vaderdag is pure nostalgie! Maak een vaderdag zoutvaatje. Een wat? Je weet wel zo'n papieren origami ding met nummertjes. Je kunt hem hier gratis downloaden. Schrijf er lieve kleine cadeautjes op en klaar!

Rest mij alleen nog te zeggen: veel nostalgisch speelplezier!

Ga jij dit cadeautje maken voor Vaderdag? Deel hem op je social media met de #moodkidsdiy. 

 

> Pin dit DIY idee hier op je eigen Pinterestbord

Op zondagochtend starten we meestal langzaam. We ontbijten wat uitgebreider dan anders bijvoorbeeld met deze banaan pannenkoekjes. Zo lekker! Bekijk het recept hier.

 

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Roelina is een ‘working mom’ van twee zoons (Finn en Olle) en een engelmeisje (Jasmijn), dat 2 weken na haar geboorte is overleden. Ze is gelukkig ongetrouwd met haar allerbeste vriend waarmee ze samenwoont in, zoals zij zelf zegt, haar huishouden van Jan Steen. Roelina werkt 36 uur in de week in de marketing en propt haar vrije tijd vol met hobby’s.