By 31 januari 2017 Read More →

 Als een blok(je) ben ik voor jou gevallen!

Maak een leuke, zelfgemaakte houten puzzel van blokken. Suzanne legt je stap voor stap uit hoe je ze maakt.

Tijdens een poging om het speelgoed van de kinderen uit te zoeken kwam ik houten blanco blokjes tegen. Je kent ze vast wel. De kleine blokjes lieten mij niet los. Voordat ik het wist was er een DIY geboren: Valentijnsdag blokken. En nu maar hopen dat Abel de blokjes niet zal missen…

> Verras je lief met dit romantische Valentijnsontbijt.

Zo maak je de Valentijnsdag blokken

Wat heb je nodig:

  • 4 kleine houten blokjes, vierkant en blank. ( kringloop of onder het bed van jouw kind..)
  • kwasten
  • verschillende kleuren acrylverf
  • pen en papier
  • schaar
  • plakband

Aan de slag:

Zorg dat je de vier blokjes bij elkaar houdt door deze aan de zijkanten vast te zetten met tape. Ik knipte een sjabloon uit een wit stickervel en plakte deze steeds op de blokjes. Los uit de pols op de blokjes tekenen is ook een optie. 

Maak van blokken een leuke, zelfgemaakte puzzel. Suzanne legt je stap voor stap uit hoe je ze maakt. We zijn verliefd op deze Valentijnsdag blokken!

Verf het hartje in de kleur die je wilt. Draai vervolgens de 4 blokjes om, en doe precies hetzelfde opnieuw aan deze kant. Wanneer beide kanten geverfd en droog zijn, kun je de blokjes draaien zodat je weer 4 lege blokjes voor je neus hebt, en je raadt het al. Je verft weer een hartje. Dit doe je weer aan beide kanten. Het is bijna therapeutisch om dit werkje te doen, Ik werd er in ieder geval erg zen van. 🙂

Maak van blokken een leuke, zelfgemaakte puzzel. Suzanne legt je stap voor stap uit hoe je ze maakt. We zijn verliefd op deze Valentijnsdag blokken!

Als je alle kanten geverfd hebt, zul je zien dat je een hele kleurrijke Valentijnsdag blokken puzzel hebt gemaakt. Gebruik verschillende kleuren om de puzzel een vrolijk effect te geven. De kleuren van de liefde (rood en roze) heb ik uiteraard ook gebruikt.Een lief briefje erbij en klaar is jouw liefdespuzzel. Wil je je cadeautjes graag inpakken? MoodKids heeft heel lief inpakpapier dat je gratis kunt downloaden.

Liefs, Suzanne Stevense

> Hier vind je nog meer leuke Valentijnsdag knutsel ideeën.

 

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Suzanne Stevense, 32 jaar moeder van 3 kinderen, zelfstandig ondernemer. Een creatieve duizendpoot, dol op kleur, kinderen, diy, interieur, kringloop, kopjes koffie drinken en veel meer. Onder de naam Werkwinkeltje workshops organiseert zij creatieve kinderfeestjes en workshops. Lees meer.