By 22 april 2016 Read More →

Koninklijke armbandjes van strijkkralen

Deze leuke strijkkralen armbandjes maak je makkelijk voor Koningsdag. Of voor elke andere gelegenheid uiteraard. Leuk voor de kids om te doen! Lees hier hier hoe makkelijk het is.

Strijkkralen! We zijn er nog steeds dol op. We hebben er inmiddels al heel veel verschillende dingen mee gemaakt. Maar de laatste dateert alweer van enige tijd geleden.

Vorige week ruimde ik mijn kantoor op en kwam ik de hele grote doos met kralen weer tegen. Job had zin om te knutselen, maar wat? Iets voor Koningsdag leek hem wel leuk. We bedachten armbandjes. Een jongens en een meisjes variant. 😉 Ze zijn easy peasy en zo gemaakt.

Mensen uit Epe hoeven ze niet te maken hoor. 😉 Job heeft namelijk bedacht dat hij de strijkkralen armbandjes op Koningsdag gaat verkopen. Hij spaart voor een nieuwe tablet. Haha!

Strijkkralen armbandjes voor Koningsdag

gesmolten strijkkralen armbandjes koningsdag

Wat heb je nodig:

  • elastisch garen (bijvoorbeeld Hema) en naald
  • strijkkralen (rood, wit, blauw en eventueel oranje)
  • leuk lintje
  • bakpapier
  • oven

Lees ook: een rood-wit-blauwe ketting voor Koningsdag

Zo maak je ze:

  1. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Zet de strijkkralen rechtop op de bakplaat. Aangezien ze dus iets ‘uitzakken’  niet te dicht op elkaar zetten.
  3. Zet de bakplaat met strijkkralen voorzichtig in de oven.
  4. Na enkele minuten zakken ze naar beneden. Blijf er even bij staan, als ze namelijk teveel inzakken dan gaan ze helemaal dicht zitten. Klaar? Bakplaat uit de oven halen en goed laten afkoelen.
  5. Rijg de kralen aan het garen, dubbele knoop erin en versier eventueel met lintje (=de meisjes-variant volgens Job ;). Klaar!

 

strijkkralen armbandje koningsdag

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Koningsdag, zelf maken, DIY

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.