Flower Power in je huis!

Met deze DIY wil ik laten zien hoe je eenvoudig van papier een bloem maakt. Door papier te vouwen, knippen en er daarna een kreukelige prop van te maken, zal je zien dat er al snel een bloem ontstaat. Voor je het weet heb je een fleurig boeket.

flower power, zelf bloemen maken van papier

Wat heb je nodig:

– vouwblaadjes of gekleurd papier

– schaar

– ijzerdraad

– kniptang voor ijzerdraad

– dubbelzijdig tape

Hoe maak je het:

uitleg flower power_1

 

# Vouw het papier door de helft. Doe dit daarna nog een keer de andere kant op. Vouw hierna het papier in een driehoek.

uitleg flower power_2

#Knip aan de bovenkant wat rondingen uit en vouw het blaadje open. Je hebt nu 1 bloemblad. Herhaal bovenstaande bij nog een (vouw)blaadje.

# Maak van allebei de blaadjes een prop en vouw het daarna voorzichtig open.

uitleg flower power_3

 

# Leg de 2 blaadjes op elkaar en prik door de achterkant een stuk ijzerdraad en vouw een stukje ijzerdraad dubbel op het blad. Vouw ook aan de achterkant het ijzerdraad dubbel zodat de blaadjes op hun plek blijven zitten. Je ziet dat er een weelderige bloem ontstaat.

# Plak over het ijzerdraad aan de voorkant een stukje dubbelzijdig tape.

# Knip een kleiner vierkantje uit een andere kleur papier en vouw het 2 x dubbel (zie foto).

# Knip er een aantal inkepingen in. Dit wordt het hartje van de bloem.

# Vouw het daarna open en plak het hartje op het dubbelzijdige tape. Kreukel daarna de ‘sprieten’ van het bloemenhart voor een nonchalant geheel.

Veel plezier!

[ssba]
Posted in: Lente & Zomer, DIY, Papier

Auteur:

Liza Veenendaal is getrouwd met Koert en moeder van Stijn (12) en Juul (8). Liza is graag onder de mensen, maar vindt het ook heerlijk om alleen op de bank te zitten met een kop thee en een haakwerkje of het kijken van een spannende serie. Pinterest is haar grootste inspiratiebron, als ze daar even op bezoek gaat, vergeet ze de tijd. Je kunt haar blij maken met een grote kop thee met een lekkere koek of chocola, kleur, D.I.Y., lol maken met familie en vrienden, films van Disney, de illustraties van Fiep Westendorp en nog veel meer. D.I.Y. happiness en het ontdekken van klein geluk deelt ze op haar blog Confetti Lab. Naast het bloggen houdt ze zich ook nog bezig met grafische vormgeving, interieur- en productstyling.