DIY is niet moeilijk! Kijk maar!

Ik spreek wel eens mensen die, als je het over DIY (= Do It Yourself) hebt, beginnen te stuiteren: ‘dat kan ik niet, ik heb 2 linkerhanden, veel te moeilijk voor mij’. Als zij deze paperclip bookmarks zien moeten zelfs zij eraan geloven! Zo makkelijk, zo gemaakt en zooo leuk.

diy is niet moeilijk, boekenleggers maken, zelfgemaakte boekenlegger

 

>> Kijk hier voor meer washitape inspiratie<<

Voor een zelfgemaakte boekenlegger heb je nodig:

  • grote paperclips
  • washi tape
  • een schaar

Zo maak je de paperclips:

– Buig de paperclip aan één zijde iets open.

– Plak 2 reepjes washi tape van zo’n 9 cm op je werktafel. Zorg dat ze elkaar een klein beetje overlappen.

– Trek voorzichtig los, draai om en leg de paperclip op het midden. Let op dat je dit precies doet en vouw vervolgens dubbel.

– Knip indien nodig scheef gevouwen randjes bij en gebruik (kartel)schaar voor het uiteinde

– Vouw de paperclip weer dicht. Klaar is je zelfgemaakte boekenlegger!

 

 

boekenlegger maken, DIY is niet moeilijk, zelfgemaakte boekenlegger

Denise Beckand

www.becolorand.nl

[ssba]

Auteur:

Denise Beckand is gek op kleur, geeft kleuradvies voor je huis en heeft een blog Becolorand met verhalen over ‘een kleurrijke en creatieve wereld’. Getrouwd met haar jeugdliefde Emiel woont ze in het zuiden van het land. Ze is verslaafd aan creatief bezig zijn, musea bezoeken, films kijken, lekker koken, gek op vogels en rode lippenstift. Papier is haar favoriete materiaal: ’Iedere keer weer ervaar ik het als een klein wonder hoe een tweedimensionaal vel papier tot leven komt onder mijn handen’. Ze is op zoek naar het ongebruikelijke, dat wat je niet verwacht met papier! Wil je zien wat breng dan een bezoek aan Becolorand